Kaupallinen yhteistyö: La Piazza.
Tänään metsästin kaupasta munakoisoa, yhtä ikuisista lempivihanneksistani. Satokauttaan loppukeväällä viettävää violettia pötkylää ei tahtonut tietenkään löytyä mistään. Olin saanut ystävältä vakavan päähänpinttymän valmistaa munakoisoja itsenäisyyspäivän illalliseksi. Lopulta pötkylät löytyivät ja pääsin työstämään niistä illallisehdokasta.
Ja mahtava ehdokas tulikin! Paahdoin koisoja uunissa ja valmistin sillä aikaa täytteen. Keitin tomaattikastikkeen, jonka maustoin chilillä, jeeralla ja La Piazza -punaviinillä. Tomaattikastikkeeseen lisäsin paistettua leipäjuustoa paneer-kastikkeen henkeen. Uunissa täytteineen muhineet munakoisot saivat päällensä vielä lehtipersiljaa ja granaattiomenansiemeniä. Täydellistä talviruokaa!
Täytettyjen munakoisojen kanssa sopii hienosti keskitäyteläinen ja aromaattinen La Piazza Barbera.
Punaviini on tietysti muutenkin omiaan pimeisiin talvi-iltoihin ja La Piazza sopii hyvin myös seurusteluviiniksi sellaisenaan. Viinin raikkaus ja hedelmäisyys tekevät siitä ihanan helposti juotavan.
Pyydä kaverit kylään, syökää munakoisoja, lipittäkää punaviiniä ja puikaa Linnanjuhlia. Herkullista itsenäisyyspäivää!
Leipäjuustolla täytetyt munakoisot
(2-3 hengelle pääruoaksi)
3 pienehköä munakoisoa
200 g leipäjuustoa
öljyä
1 sipuli
2-3 kynttä valkosipulia
1 prk tomaattimurskaa
loraus La Piazza Barbera -punaviiniä
1 tl jeeraa
1 tl chilirouhetta
1 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
sokeria
lehtipersiljaa
granaattiomenansiemeniä
Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin puoliksi. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Paahda munakoisoja uunissa niin kauan, että ne ovat keskeltä pehmeitä. Valmista sillä aikaa täyte.
Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää jeera, chili ja paprikajauhe. Lisää tomaattikastike ja anna hautua. Mausta sokerilla, suolalla ja punaviinillä. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja paista niitä hetki öljyssä kuumalla pannulla. Lisää juusto tomaattikastikkeen sekaan.
Koverra munakoisoista sisus pois (jätä hiukan syötävää reunoille) ja ripottele koisoille vähän suolaa. Lusikoi tomaattikastike koisokuppeihin ja laita uuniin n. 10 minuutiksi muhimaan. Tarjoile granaattiomenansiementen ja lehtipersiljan kera.
Ei tulisi ensimmäisenä mieleen leipäjuusto, kun lähtisin täyttämään munakoisoja, ajattelin.Mutta kun luin reseptin, niin aukesihan se minullekin. Ihana herkku!
VastaaPoistaMelko hämmentävältähän se kieltämättä kuulostaa! Teen usein nepalilaista shahi paneeria leipäjuustosta ja se on niin älyttömän hyvää, että arvelin sen toimivan myös munakoisojen täytteenä. Ja toimi kyllä hyvin! :)
PoistaVoi mikä herkku! Jotain tomaatti ja munakoiso kuulostaa tutulta, leipäjuusto on hauska lisä.
VastaaPoistaKiitos! Tämä on kyllä lohturuokaresepti parhaimmillaan!
PoistaKuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos! Sitä tämä kyllä oli! :)
PoistaBongasin nämä instasta! Ihanat kuvat! :)
VastaaPoistaKiitos Ansku! :)
PoistaSiis apua. Äskeisessä postauksessa oli ruusukaaleja, joita en ollut koskaan maistanut ja nyt munakoisot. En ainakaan tietoisesti ole maistanut :). Mun pitää ottaa itseäni niskasta kiinni.
VastaaPoistaNo niin, nyt sitten ehdottomasti munakoison kimppuun. Se on yksi mun ehdottomista lempparikasviksista! :)
PoistaTäytetyt munakoisot on suosikkini, leipäjuustoa en ole niihin hoksannut laittaakaan.
VastaaPoistaLeipäjuustoidis tuli shahi paneer -kastikkeesta, jota usein keittelen ja johon sopii mielestäni parhaiten leipäjuusto!
PoistaOnpas mielenkiintoinen yhdistelmä. T: Yks toinen munakoisofani
VastaaPoistaLeipäjuuston ihanuus on juuri sen paistamisessa, siitä tulee kokonaan eri lajike! Sopii mun mielestä tosi hyvin mausteiseen tomaattikastikkeeseen. :)
PoistaOi miten kiva ohje. Rakastan munakoisoa ja tämä on niin hyvä vaihtelu ohje, että pakko kokeila!
VastaaPoistaKiva, jos innostut kokeilemana! :)
PoistaViime aikoina on tullut paljon erilaisia reseptejä, joihin on yhdistetty leipäjuustoa mielenkiintoisella tavalla - olisikohan jälleen syntymässä uusi ruokatrendi?
VastaaPoistaOoh, olispa, juuri mietin että mihinhän kaikkeen muuhun leipäjuusto vois sopia!
PoistaEn ole tainnut koskaan kokata munakoisoa. Täytynee kokeilla joskus, sen verran herkulliselta kuulostaa. :)
VastaaPoista-S
Munakoiso on tosi ihana ja monipuolinen kasvis. Kunhan vaan ei jätä sitä raa'aksi, ei voi epäonnistua! :)
PoistaMunakoiso kuuluu mun lemppareihin mutta eipä ole tullutkaan sitä syötyä kesän grillailujen jälkeen. Ehkä testaankin tätä. Kiitos <3.
VastaaPoistaSopii kyllä tosi kivasti mausteisen tomaattikastikkeen joukkoon. :) Kiitos kommentista!
PoistaEt usko, mutta mulla tulee tällä viikolla blogiin myös täytettyjen munakoisojen ohje :D great minds - ihana tää sunkin resepti :)
VastaaPoistaHahaa, kävinpäs kommentoimassa sun reseptiä! Ei koskaan liikaa munakoisoreseptejä!
PoistaJossain muualla tunnustinkin, etten ole koskaan osannut innostua leipäjuustosta. Sen sijaan munakoisoista, tomaatista ja punaviinistä kyllä, joten tätä pitää kokeilla!
VastaaPoistaMinäkään en niin kauheasti välitä leipäjuustosta sellaisenaan, mutta paistettuna se on ihan eri lajike! Suosittelen! :)
PoistaLeipäjuustosta on moneksi :) Vieläkin muistan, kun sitä lapsuudenkodissa äiti aina teki. Pönttöuunin vieressä sitten seisottiin ja katsottiin, kun juustoa loimussa kypsennettiin. Tuoreena se oli niiiiiin hyvää ja välillä sitä syötiin pahaan oloon asti :D
VastaaPoistaOijoi, kuulostaa ihanalta! Leipäjuusto on kyllä paistettuna todella överi-ihanaa, voin kuvitella että helposti lipsahtaa kyllä pahan olon puolelle. :D
PoistaOnpa kiva idea ! Täytetyt munakoisot on ihania ja leipäjuusto hauska yhdistelmä siihen :)
VastaaPoistaJoo, hiukan yllättävä ehkä, mutta tosi toimiva tomaattikastikkeessa! :)
PoistaIhana idea leipäjuuston käyttöön. Itse olen niin rajoittunut leipäjuustojälkkäreihin ja -salaatteihin. Kivaa vaihtelua!
VastaaPoistaKiitos! Idea lähti siitä, kun teen nepalilaista shahi paneeria aina nykyään leipäjuustosta kotijuuston sijaan. Toimii tosi hyvin! :)
PoistaIhana resepti ja koko kombo.
VastaaPoistaKiitos Peggy! :)
PoistaTosi hyvän kuuloinen resepti. Nyt on selvästi leipäjuuston uusi tuleminen käynnissä ja hyvä niin!
VastaaPoistaKiitos! Ihanaa jos niin on! :)
PoistaIhan mielettömän hyvän kuuloinen resepti! Ja niin yllättävä! Tosi tunnelmallinen kuva tuo ensimmäinen, jäin tuijottamaan sitä pitkäksi aikaa <3
VastaaPoistaKiitos Hanna! :) Tää on kyllä aika yllättävä, mutta toisaalta looginen yhdistelmä, koska teen aina intialaisen ja nepalilaisen paneer-ruoat leipäjuustosta. Tässä soosissa on samaa henkeä. Kiva kuulla, että kuva on tunnelmallinen - tunnelma oli nimittäin kuvaushetkellä melko kireä, kun valoa ei ollut enää nimeksikään, kamera jalustalla jotenkin hankalassa asennossa ja niin pimeää, että kamera ei suostunut enää tarkentamaan. :D Ihana, pimeä talvi!
PoistaOnpa herkullisen tuntuinen resepti! :) leipäjuuusto ❤️
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaHei kivaa että muutkin kokeilevat leipäjuustoa ennakkoluulottomasti suolaisiin ruokiin, itse tein hetki sitten leipäjuusto-currya. :) Ja shahi paneeriin se sopii tosiaan niin hyvin!
VastaaPoistaJoo, mä olen ihan rakastunut leipäjuustoon just intialaistyyppisissä kastikkeissa! Onko sulla ohjetta curryyn sun blogissa, kuulostaa ihanalta!
PoistaIkimunishimoinen tuumaa, että todellakin täydellinen syys- ja talviruoka. Just punkun kanssa!
VastaaPoistaPunkku on best! Ja munis!
Poista