sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Paahdettu viinirypäle-fetasalaatti

Parasta kesässä on se, kun löytää tyhjältä näyttävästä jääkaapista kaikenlaisia puolinahistuneita torikasviksia, kokoaa ne yhteen ja saa aikaiseksi aterian, joka on enemmän kuin osiensa summa. Erinäiset kasvikset, sipulinvarret ja yrtit ovat kesäjääkaapin vakiotäytettä. Useimmiten pöydällä kulhossa nuokkuu lisäksi hedelmiä, kuten viinirypäleitä tai nektariineja. Jos jääkaapista löytyy vielä lohkare fetaa, homma on sillä selvä.

Ennen kaapin kaivelua kannattaa napsauttaa uuni päälle ja kaivaa esiin vuoka. Vuoka täytetään kaikella sillä, mitä jääkaapista löytyy: paprikaviipaleilla, tomaattilohkoilla, viinirypäleillä, kesäsipuleilla. Joukkoon valkosipulia, yrttejä ja mausteita, kaiken keskelle iso pala fetaa. Salaattipeti valmiiksi lautaselle odottamaan, vuoka uuniin ja kylmää valkoviiniä lasiin.

Viinirypäleiden maku syvenee uunissa hienosti, feta muuttuu samaan aikaan sekä pehmeämmäksi että narskuvammaksi. Hunaja, sitruunamehu ja oliiviöljy sekoittuvat uunissa vaivatta kastikkeeksi.

Aterian voi tarjota myös isolle porukalle, kattaa vain salaattipedit valmiiksi lautaselle ja kantaa sitten uunivuoallisen herkkuja suoraan pöytään, jossa jokainen kasaa itselleen mieluisan salaatin vuoan antimista. Täydellistä kesäruokaa!Paahdettu viinirypäle-fetasalaatti
(kahdelle)

1 iso ruukku jääsalaattia/lollorossoa/friseetä
2 isoa tomaattia
1 suippopaprika
2 kynttä valkosipulia
2 kesäsipulia varsineen
iso kourallinen viinirypäleitä
150 - 200 g fetaa
yrttejä, kuten basilikaa, lehtipersiljaa
puristus sitruunamehua
loraus hunajaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Tee salaatista valmiit pedit tarjoilulautasille. Lorauta uunivuoan pohjalle öljyä. Aseta pohjalle feta ja paloittele sekaan kasvikset. Viipaloi valkosipuli, puolita kesäsipulit, silppua sipulinvarret, viinirypäleet voit jättää kokonaisiksi. Kokoa kaikki vuokaa, lorauta päälle oliiviöljyä, hunajaa, sitruunamehua ja ripottele mausteet.

Paahda 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ja feta ovat saaneet hiukan väriä. Anna jäähtyä hetki ja lado sitten vuoan sisältö salaatin sekaan. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti