torstai 29. lokakuuta 2009

Iltapala


Työn- ja stressintäyteisen viikon räimeessä on keittiössä pyöriminen ja ruoan kanssa askarteleminen jäänyt kovin vähiin. Viikonlopuksi sen sijaan on luvassa melkoisen järeää ruoanlaittoa, sillä olen kutsunut reilun tusinan verran ihmistä pöydän ääreen nauttimaan syksyn viimeisestä illasta. Ruokalista on vihdoin valmis ja aika simppeli, joskin moniosainen! Niin että siinä mulla vähäsen stressattavaa viikonlopuksi. Tulokset esittelen kunhan juhlista on toivuttu.

Tiistai-iltana sain sentään jotain ruoan kaltaista aikaiseksi. Reikäleivän päälle kasattu pizza ei varsinaisesti ole mikään reseptien kuningatar, mutta iltapalaksi ihan kiva. Leiväksi valkkasin Salosen täysrukiista ja hiivatonta kiekkoa, joka panee miettimään, kuinka täsmälleen samoista aineksista voikaan saada aikaan kahta ihan erilaista ruisleipää. Salonen on ihan jees, mutta Meriläiseen verrattuna vain huono korvike!Reikäleipäpizza

paketti ruisreikäleipää
sweet chili -kastiketta
pieni punainen paprika
pieni punasipuli
pari ananasrinkulaa
iso kynsi valkosipulia
choricho-makkaraa
pallo mozzarellaa
kuivattua basilikaa

Voitele reikäleivän puolikas chilikastikkeella ja valkosipulimurskalla. Ripottele päälle paloitellut täytteet ja pistä 200 -asteiseen uuniin siksi, kunnes juusto on sulanut ja ruisleivän reunat vähän tummuneet. Nauti iltapalaksi sängyssä Gilmoren tyttöjä katsoen.

4 kommenttia:

 1. Ihan ässä idea! Kiinnostais kokeilla ruipparia pohjana heti tänään, koska kuitenkin on pizzaperjantai, mutta piru kun tän suunnitellun pizzaperjantain motiivina oli nimenomaan kaapissa könöttävän durumvehnäjauhopussin tyhjentäminen.

  VastaaPoista
 2. Onko sulla joka perjantai pizzaperjantai? Ihanaa!

  Toi Salosen leipä on siinä mielessä hyvä tohon tarkotukseen, että se on valmiiks palasina niin saa helposti lohkastua palasen pizzaa itelleen. Rentoa kun ryhtyis jostaki jälkiuunileipäpohjaisesta pizzasta leikkelemään viipaleita, saattas tarvita kirvestä.

  VastaaPoista
 3. Reikäleipäpitsa on ihana lapsuusklassikko kultaiselta 80-luvulta!
  Tosi herkullisen näköinen!

  VastaaPoista
 4. Meillä tehtiin kans pizzaleipiä, ketsupilla, kinkulla, ananaksella ja edamilla. Päälle oreganoa ja viereen lasi maitoa, nostalgiaa!

  VastaaPoista