torstai 28. maaliskuuta 2013

Kohu- eli banaanipannarit

Kaveripiirissäni on viime aikoina kulovalkean tavoin levinnyt eräs salamyhkäisen nerokas pannariresepti. Alunperin resepti osui silmiini Pitkän reseptiarkistosta, mutta unohtui kokeilla (kuten valitettavasti kiireisen bloggajaan arjessa usein käy). Onneksi siskon poikaystävä pari viikkoa myöhemmin paistoi nokkamme eteen pinon noita kohupannareita. Olin heti myyty.

Kohupannarit ovat siitä kivoja, että ne eivät tee kenestäkään kohupullukkaa (vuoden hienoin uusiosana, kiitos Iltalehti). Ainesosia on tasan kaksi ja ne ovat superterveellinen kananmuna sekä ei-kovin-epäterveellinen banaani. Kahdesta ainesosasta huolimatta pannarit maistuvat jumalattoman hyviltä, eivät ollenkaan munakkaalta. Jos en olisi tiennyt, olisin vannonut pannareiden sisältävän jauhoja. 

Kohupannarit tulille! Suosittelen pikkulettupannua, hyvää lastaa ja voita taikka kookosöljyä. Päälle marjoja, kermavaahtoa ja hunajata.





Banaanipannarit
(n. 12 kpl pieniä pannareita)

1 isohko banaani
2 munaa
(hiven vaniljasokeria lähinnä tuoksun takia)

paistamiseen voita tai kookosöljyä 

Blendaa ainesosat sekaisin esimerkiksi sauvasekoittimella. Kuumenna pannu ja paista letut reilussa rasvassa puolin toisin. Tarjoile kermavaahdon, marjojen ja hunajan kanssa. Joka päivä elämäsi loppuun saakka. 


31 kommenttia:

  1. Kohu-nam!
    Laitoin reilun tupsauksen ceyloninkanelia. Nää on niin hyviä ja helppoja tehdä. Tein jopa tälleen arkiaamuna, kun piti tuhota pari banaania pois pääsiäisloman alta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohu-ceylon! Tarvii kokeilla. Tykkään kyl suurissa määrin kanelista.

      Poista
  2. Hei jee! Aion tehdä näitä kaikista niistä banaaneista, jotka on liian mustia jopa Nestorin syötäviksi (eli korissa vanhentuneista kohubanaaneista)!

    VastaaPoista
  3. Astetta pullukamman version saa, kun pruuttaa päälle reilulla kädellä kinuskikastiketta ja hasselpähkinärouhetta. On kyllä ihan älyn simppeli ja hyvä, eikä tosiaan lopputuloksesta uskois, että ainesosia on vaan kaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huuuuuuh, kuulostaa ihanalta! Ihan jälkkäriainesta!

      Poista
  4. Hyvä muija! Ja hyviä vinkkejä täällä lettujen tuunaamiseen. Ja tosi hyvä kuva hei, paljon markkinoivampi kuin mun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en tiiä kuvasta, ei oikein ite pannarit ees näy! Mutta resepti on ihana, kiitos ilosanoman levittämisestä! :)

      Poista
  5. Hei mäki kuulin näistä pannareista viikko sitten ja tarkoitus olisi koklata. Ostin jo nipun banaanejakin, mutta ruskistuivat ja söin ne muihin suihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koklaa ihmeessä. Ihan liian helppoja ja hyviä! Ruskeetkin banaanit passaavat hyvin.

      Poista
  6. Minäkin suosittelen kanelia ja tarjoiluun pakastemustikoita! Meillä on käytetty näihin myös viikon loman aikana mustaksi päässeitä yksilöitä, passasivat ihan hyvin.

    Miehen kanssa määrittelimme jo viime syksynä, että nämä ovat fitness-blogien nyhtöpossu. Leviää kyllä nyttemmin rytäkällä ruokablogeissakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastemustikat ja -vadelmat sopivat kyllä näiden kanssa tosi hyvin. Ja mustat banskut tosiaan toimivat näissä pannareissa oivasti! Mahtava määritelmä kyllä! :)

      Poista
  7. Aijai, näihin tämän tyylisiin sopii muuten tosi hyvin kanelin lisäksi myös kardemumma, ihan hitti ainakin meidän perheessä! Ja sitruunankuori on hyvä lisä myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, sitruunankuorta mietin itsekin, pitääpä kyllä kokeilla. Näitä vois varmaan tuunata ihan loputtomiin!

      Poista
  8. Sait ilmeisesti käänneltyä paremmin kuin minä. Mulla oli isoja ongelmia, maku oli kyllä hyvä, mutta meinasivat mennä kokkelilsi kääntäessä.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokkeliongelmaan olen törmännyt isommalla (blinipannun kokoisella) pannulla paistaessa. Mutta valurautainen, reilusti rasvattu valurautapannu toimii!

      Poista
  9. Herkulliselta vaikuttava resepti. Tuli mieleen, että onko noi nyt oikeastaan pannareita tai lettuja? Vaikuttaa enemmänkin banaanimunakkaalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakkaaksikin voit näitä kutsua, ei nimellä niin väliä. Eivät kyllä valitettavasti maistu munakkaalta, itse ainakin miellän munakkaan suolaiseksi. Kokeile ihmeessä ja nimeä sitten mielesi mukaan! :)

      Poista
  10. Skeptisen kokeilun jälkeen maukas yllätys. Kiitos kivasta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että resepti pääsi yllättämään! :)

      Poista
  11. Tehtiin brunssille ja nautittiin. Kiitos jakamisesta! Jaettiin kanssa ilosanomaa eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että ilosanoma leviää! Oonkin ihan unohtanut nää, täytyypä tehdä taas. :)

      Poista
  12. Psst. kannattaa kokeilla heittää jo sinne "taikinan" sekaan esimerkiksi mansikoita tai vadelmia maun mukaan. Tulee hyvä myös niin! Ja jos vaikka piknik evääksi suunnittelee, niin silloin ei tarvitse enää juurikaan lisukkeita..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuh, nam! Kuulostaa hyvältä. :) Pitääpä kokeilla!

      Poista
  13. Miks mä en onnistunut saamaan aikaan kuin muusia? Eikä edes hyvää muusia? Mitä tein väärin, kertokaa oi viisaammat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis. Nämä kannattaa ehdottomasti paistaa pikkulettupannulla. Rasvaa pitää panna reilusti. Käytän apuna hyvää metallista lastaa tai juustohöylää, jolla letut saa käännettyä. Niitä kannattaa paistamisen aikana hiukan jo valmiiksi irroitella reunoilta. Toivottavasti onnistut! :)

      Poista
  14. Erilaisilla jogurteilla saa tuunattua lismakua pannaritaikinaan :) Ja hei, banaanin kanssa toimii loistavasti tuoreet mustikatkin <3 Tähän ohjeeseen tällaisenaan sopii oivasti Turkkilainen jogurtti pannarien päälle. Turkkilaisesta jogurtista saa myös tehtyä "jäätelöä" lisäämällä sekaan hilloa, marjoja, pikakahvijauhetta, kaakaota, suklaaraastetta jne. Sitten vaan homma pakastimeen :)

    //Eve

    VastaaPoista
  15. Joku sanoi että menee kokkeliksi kääntäessä. Ei minulla mennyt. Sauvasekoittimella pyöräyttää vähän ilmaa taikinaan ja ohuelti taikinaa pannulle ja reilulla lämmöllä ruskeiksi. Itse tykkäsin näistä voin kanssa, silleen tulee kivasti suolan makua pintaan, a vot!

    VastaaPoista
  16. Paistoin banaaniletut siis tavallisella teflonpannulla voissa. Pieniä lettusia.

    VastaaPoista