maanantai 11. elokuuta 2014

Sitruunaa, valkosipulia ja tuotekehittelyä.

Avasin eilisessä postauksessa hieman aihetta yhteistyökampanjat ja Blogirinki. Kenties yksi mielenkiintoisimmista kampanjoista tähän mennessä on ollut Valion kanssa tehty yhteistyö, johon lähdin muutaman muun bloggaajan kanssa mukaan jo yli vuosi sitten.  Kampanja on pitänyt sisällään erilaisia työvaiheita ja ollut alusta asti hyvin mielenkiintoinen.

Kampanjan voisi sanoa olevan jopa uraauurtava: Valio pyysi kuusi suomalaista ruokablogia mukaan tuotekehittelyprosessiin. Olin aika otettu ja tosi innoissani päästessäni maistelemaan ja arvioimaan vasta kehitteillä olevaa tuotetta. Koin, että pääsin oikeasti vaikuttamaan siihen, minkälainen tuote markkinoille rakennetaan, minkälaisia ominaisuuksia tuotteessa kannattaisi olla ja minkälaisia piirteitä olisi hyvä välttää.Nyt sen saa kertoa: Valio tuo syyskuussa kauppojen hyllylle kaksi uutuustuotetta - Valio Sitruunavoin ja Valio Valkosipulivoin. Ideana on tuoda markkinoille tavanomaisista maustevoista poikkeavat tuotteet, joiden käyttömahdollisuudet ovat varsin laajat ja makumaailmat kohdillaan. Sitruunavoi on siitä erinomainen, että se soveltuu niin makeaan kuin suolaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Valkosipulivoissa pidän erityisesti siitä, että se sisältää oikeaa valkosipulia eikä aromivahventeita, kuten maustevoit toisinaan. Tuotekehitysprosessin aikana tykästyin kumpaankin tuotteeseen kovasti, vaikken lähtökohtaisesti olekaan oikein minkään valmiiksi maustetun ystävä. Valion maustetuissa voissa ei ole sitruunan ja valkosipulin lisäksi muita makuaineita, mikä on ehdottomasti tuotteiden valtti.

Homma meni niin, että sain kotiin salaisen toimituksen, joka sisälsi kehittylyvaiheessa olevia tuotteita. Ei ollenkaan huono diili tällaiselle voin rakastajalle! Tehtävänäni oli testailla tuotteita erilaisissa tarkoituksissa, kehitellä tuotteiden pohjalta reseptejä, maistella ja kommentoida. Testasin ja pohdin tuotteen toimivuutta erilaisissa ruoalaiton vaiheissa sekä tarkastelin makua hyvin yksityiskohtaisesti. Valkosipulivoista sain kolme eri versioita, joita vertailin keskenään. Itse toivoin tuotteelta ennen kaikkea puhdasta, aitoa makua.

Oli hauska huomata, miten moninaisia ja mielikuvituksellisia tapoja maustettujen voiden käyttöön lopulta keksimmekään. Aluksi jumitin pahasti maustevoin totutuissa käyttötarkoituksissa (lähinnä lihan päällä maustenappina) enkä meinannut millään nähdä metsää puilta. Kun sitten pääsin vauhtiin, sain kehiteltyä aika hauskoja ja herkullisia reseptejä sekä sitruuna- että valkosipulivoin ympärille. Tiedossa on ainakin varsin sitruunaista leivontaa ja vallankumouksellinen kesäkurpitsa-crumblen resepti. Pysykää siis kanavalla!

Yhteistyössä Valio. 2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että molemmat uutuusvoit ovat eila-sarjaa ! Muita maitotuotteita, kun en pysty käyttämään. Luulenpa, että valkosipulivoista tulee meidän keittiön suosikki. Pitääpä muistaa tarkkailla voihyllyä syyskuussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä fiksu veto, että ovat! Pitääpä itsekin kipittää heti kauppaan, kun uutuudet saapuvat. Ihan kohta siis! :)

      Poista