sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Nostalgiakeksejä kermalla

Kauralastut on yksi ehdottomasti ihanimmista nostalgiaherkuista. Kyseisiä keksejä tänään pitkästä aikaa leivottuani totesin, että ne ovat tasan yhtä hyviä kuin 15 vuotta sitten.

Koska kaapista ei löytynyt yhtä ainutta kananmunaa, ryhdyin onkimaan netistä reseptiä, jossa sellaista ei tarvita. Löysin muutaman munattoman reseptin, ja niitä yhdistelemällä sain aikaan kasan aika taivaallisia keksejä. Reseptin salainen ainesosa on kerma. Ah.

Erään kaverini salaiseen kauralastureseptiin tulee kerman lisäksi myös pussillinen ranskalaisia pastilleja - kokonaisina. Övereimpiä keksejä ikinä!

Resepti on helppo toteuttaa vegaanisena, kun vaihtaa voin kasvismargariiniin ja valkkaa kermaksi soija- tai kaurakermaa. Enpä kyllä ihan heti keksi toista yhtä nopeaa ja helppoa leipomusta, pitäisköhän ryhtyä leipomaan kauralastuja joka sunnuntai?



Kauralastut

125
g
voita
1 ½ dl raakaruokosokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1 dl
kermaa
½ dl tummaa siirappia

Sulata voi, anna sen jäähtyä. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita jäähtyneeseen voisulaan siirappi ja kerma. Yhdistä seos kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta pellille nokareita, jätä niiden väliin reilusti tilaa. Paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Vaniljajäätelön kans aivan ihania!! Kokeilin joskus kaaolla maustettuja versioita myös, eivät kyllä perinteisiä voittaneet!

    VastaaPoista
  2. Oho, eipä olis tullukaan mieleen tuo jätskihomma, kuulostaa ihanan överiltä :)

    VastaaPoista