torstai 22. huhtikuuta 2010

Pikkuiset lohikalat uunissa ui...

Vaikka kala melkein missä tahansa muodossa on suurinta herkkuani, tulee sitä kotona tehtyä ihan säälittävän vähän. En ehkä koe olevani kovinkaan hyvä kalakokki, vaikka ei kai kalan valmistaminen edes ole vaikeaa. Varsinkaan, jos ostaa kalansa fileenä.


Eiliseltä kauppareissulta jääkaappiin päätynyt lohi pääsi uunivuokaan muutaman aika nerokkaan seuralaisen kera. Sambal olekilla, timjamilla ja ilmakuivatulla kinkulla ryyditetty kala kalanen oli tomaatti-mozzarella-salaattikeon päälle läväytettynä melko täydellinen iltaruoka.

Helppo, nopea, kohtuuhintainen, erilainen ja esteettinen herkku, suosittelen vakavasti. Ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (2010/1).Chilillä ja ilmakuivatulla kinkulla peitelty lohi
(kahdelle)

n. 300 g (kirjo)lohifileetä
2-3 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
ripaus suolaa
2 tl sambal oelekia (tai muuta chilitahnaa)
4 timjaminoksaa (tai 1 tl kuivattua timjamia)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista fileistä nahka. Leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Revi tai paloittele kinkku neljään osaan. Suolaa fileet kevyesti ja sivele chilitahna niiden pintaan. Ripottele päälle timjami. Kiedo kinkkuviipaleet fileiden ympäri ja aseta kalapalat uunivuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Tätä saatiin maistaa kaverin pääsiäisjuhlissa alkupalana, hyväää! R:lle se maistui erityisesti ja se pyysi ottamaan reseptin ylös, jonka tietty unohdin. Joten kiitos tästä(kin).

    Sanni

    VastaaPoista
  2. Joo, äitiltä jo kuulinkin että olitte syönyt tätä samaista settiä ja tykänneet - mä tein tätä myös Salossa ja upposi hyvin sielläkin. Aika takuuvarma herkku siis :)

    VastaaPoista