perjantai 2. joulukuuta 2016

Leipäjuustolla täytetyt munakoisot

Kaupallinen yhteistyö: La Piazza

Tänään metsästin kaupasta munakoisoa, yhtä ikuisista lempivihanneksistani. Satokauttaan loppukeväällä viettävää violettia pötkylää ei tahtonut tietenkään löytyä mistään. Olin saanut ystävältä vakavan päähänpinttymän valmistaa munakoisoja itsenäisyyspäivän illalliseksi. Lopulta pötkylät löytyivät ja pääsin työstämään niistä illallisehdokasta.



Ja mahtava ehdokas tulikin! Paahdoin koisoja uunissa ja valmistin sillä aikaa täytteen. Keitin tomaattikastikkeen, jonka maustoin chilillä, jeeralla ja La Piazza -punaviinillä. Tomaattikastikkeeseen lisäsin paistettua leipäjuustoa paneer-kastikkeen henkeen. Uunissa täytteineen muhineet munakoisot saivat päällensä vielä lehtipersiljaa ja granaattiomenansiemeniä. Täydellistä talviruokaa!

Täytettyjen munakoisojen kanssa sopii hienosti keskitäyteläinen ja aromaattinen La Piazza Barbera.
Punaviini on tietysti muutenkin omiaan pimeisiin talvi-iltoihin ja La Piazza sopii hyvin myös seurusteluviiniksi sellaisenaan. Viinin raikkaus ja hedelmäisyys tekevät siitä ihanan helposti juotavan.

Pyydä kaverit kylään, syökää munakoisoja, lipittäkää punaviiniä ja puikaa Linnanjuhlia. Herkullista itsenäisyyspäivää!






Leipäjuustolla täytetyt munakoisot
(2-3 hengelle pääruoaksi)

3 pienehköä munakoisoa
200 g leipäjuustoa
öljyä
1 sipuli
2-3 kynttä valkosipulia
1 prk tomaattimurskaa
loraus La Piazza Barbera -punaviiniä
1 tl jeeraa
1 tl chilirouhetta
1 tl savupaprikajauhetta
mustapippuria
suolaa
sokeria
lehtipersiljaa
granaattiomenansiemeniä

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin puoliksi. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Paahda munakoisoja uunissa niin kauan, että ne ovat keskeltä pehmeitä. Valmista sillä aikaa täyte.

Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää jeera, chili ja paprikajauhe. Lisää tomaattikastike ja anna hautua. Mausta sokerilla, suolalla ja punaviinillä. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi ja paista niitä hetki öljyssä kuumalla pannulla. Lisää juusto tomaattikastikkeen sekaan.

Koverra munakoisoista sisus pois (jätä hiukan syötävää reunoille) ja ripottele koisoille vähän suolaa. Lusikoi tomaattikastike koisokuppeihin ja laita uuniin n. 10 minuutiksi muhimaan. Tarjoile granaattiomenansiementen ja lehtipersiljan kera.








44 kommenttia:

  1. Ei tulisi ensimmäisenä mieleen leipäjuusto, kun lähtisin täyttämään munakoisoja, ajattelin.Mutta kun luin reseptin, niin aukesihan se minullekin. Ihana herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko hämmentävältähän se kieltämättä kuulostaa! Teen usein nepalilaista shahi paneeria leipäjuustosta ja se on niin älyttömän hyvää, että arvelin sen toimivan myös munakoisojen täytteenä. Ja toimi kyllä hyvin! :)

      Poista
  2. Voi mikä herkku! Jotain tomaatti ja munakoiso kuulostaa tutulta, leipäjuusto on hauska lisä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on kyllä lohturuokaresepti parhaimmillaan!

      Poista
  3. Bongasin nämä instasta! Ihanat kuvat! :)

    VastaaPoista
  4. Siis apua. Äskeisessä postauksessa oli ruusukaaleja, joita en ollut koskaan maistanut ja nyt munakoisot. En ainakaan tietoisesti ole maistanut :). Mun pitää ottaa itseäni niskasta kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, nyt sitten ehdottomasti munakoison kimppuun. Se on yksi mun ehdottomista lempparikasviksista! :)

      Poista
  5. Täytetyt munakoisot on suosikkini, leipäjuustoa en ole niihin hoksannut laittaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipäjuustoidis tuli shahi paneer -kastikkeesta, jota usein keittelen ja johon sopii mielestäni parhaiten leipäjuusto!

      Poista
  6. Onpas mielenkiintoinen yhdistelmä. T: Yks toinen munakoisofani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipäjuuston ihanuus on juuri sen paistamisessa, siitä tulee kokonaan eri lajike! Sopii mun mielestä tosi hyvin mausteiseen tomaattikastikkeeseen. :)

      Poista
  7. Oi miten kiva ohje. Rakastan munakoisoa ja tämä on niin hyvä vaihtelu ohje, että pakko kokeila!

    VastaaPoista
  8. Viime aikoina on tullut paljon erilaisia reseptejä, joihin on yhdistetty leipäjuustoa mielenkiintoisella tavalla - olisikohan jälleen syntymässä uusi ruokatrendi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, olispa, juuri mietin että mihinhän kaikkeen muuhun leipäjuusto vois sopia!

      Poista
  9. En ole tainnut koskaan kokata munakoisoa. Täytynee kokeilla joskus, sen verran herkulliselta kuulostaa. :)
    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakoiso on tosi ihana ja monipuolinen kasvis. Kunhan vaan ei jätä sitä raa'aksi, ei voi epäonnistua! :)

      Poista
  10. Munakoiso kuuluu mun lemppareihin mutta eipä ole tullutkaan sitä syötyä kesän grillailujen jälkeen. Ehkä testaankin tätä. Kiitos <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii kyllä tosi kivasti mausteisen tomaattikastikkeen joukkoon. :) Kiitos kommentista!

      Poista
  11. Et usko, mutta mulla tulee tällä viikolla blogiin myös täytettyjen munakoisojen ohje :D great minds - ihana tää sunkin resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kävinpäs kommentoimassa sun reseptiä! Ei koskaan liikaa munakoisoreseptejä!

      Poista
  12. Jossain muualla tunnustinkin, etten ole koskaan osannut innostua leipäjuustosta. Sen sijaan munakoisoista, tomaatista ja punaviinistä kyllä, joten tätä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en niin kauheasti välitä leipäjuustosta sellaisenaan, mutta paistettuna se on ihan eri lajike! Suosittelen! :)

      Poista
  13. Leipäjuustosta on moneksi :) Vieläkin muistan, kun sitä lapsuudenkodissa äiti aina teki. Pönttöuunin vieressä sitten seisottiin ja katsottiin, kun juustoa loimussa kypsennettiin. Tuoreena se oli niiiiiin hyvää ja välillä sitä syötiin pahaan oloon asti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, kuulostaa ihanalta! Leipäjuusto on kyllä paistettuna todella överi-ihanaa, voin kuvitella että helposti lipsahtaa kyllä pahan olon puolelle. :D

      Poista
  14. Onpa kiva idea ! Täytetyt munakoisot on ihania ja leipäjuusto hauska yhdistelmä siihen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hiukan yllättävä ehkä, mutta tosi toimiva tomaattikastikkeessa! :)

      Poista
  15. Ihana idea leipäjuuston käyttöön. Itse olen niin rajoittunut leipäjuustojälkkäreihin ja -salaatteihin. Kivaa vaihtelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Idea lähti siitä, kun teen nepalilaista shahi paneeria aina nykyään leipäjuustosta kotijuuston sijaan. Toimii tosi hyvin! :)

      Poista
  16. Tosi hyvän kuuloinen resepti. Nyt on selvästi leipäjuuston uusi tuleminen käynnissä ja hyvä niin!

    VastaaPoista
  17. Ihan mielettömän hyvän kuuloinen resepti! Ja niin yllättävä! Tosi tunnelmallinen kuva tuo ensimmäinen, jäin tuijottamaan sitä pitkäksi aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! :) Tää on kyllä aika yllättävä, mutta toisaalta looginen yhdistelmä, koska teen aina intialaisen ja nepalilaisen paneer-ruoat leipäjuustosta. Tässä soosissa on samaa henkeä. Kiva kuulla, että kuva on tunnelmallinen - tunnelma oli nimittäin kuvaushetkellä melko kireä, kun valoa ei ollut enää nimeksikään, kamera jalustalla jotenkin hankalassa asennossa ja niin pimeää, että kamera ei suostunut enää tarkentamaan. :D Ihana, pimeä talvi!

      Poista
  18. Onpa herkullisen tuntuinen resepti! :) leipäjuuusto ❤️

    VastaaPoista
  19. Hei kivaa että muutkin kokeilevat leipäjuustoa ennakkoluulottomasti suolaisiin ruokiin, itse tein hetki sitten leipäjuusto-currya. :) Ja shahi paneeriin se sopii tosiaan niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä olen ihan rakastunut leipäjuustoon just intialaistyyppisissä kastikkeissa! Onko sulla ohjetta curryyn sun blogissa, kuulostaa ihanalta!

      Poista
  20. Ikimunishimoinen tuumaa, että todellakin täydellinen syys- ja talviruoka. Just punkun kanssa!

    VastaaPoista