sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Kukkakaali vs. pottu 100-0



Ihka ensimmäisen ruokablogimerkintäni muodostaa eilen valmistamani sulosointuinen pariskunta. Feta-pesto-jauhelihapihvien resepti on peräisin
jostakin tänä vuonna ilmestyneestä Kodin Kuvalehdestä.

Ohje on siltä osin vähäsen uudelleen rakenneltu, että lisäsin taikinaan purkillisen kermaviiliä. Alkuperäisessä ohjeessa tilalla oli muistaakseni maitoa. Liraus kuohukermaa tekee oman murkinafilosofiani mukaan terää melkeinpä ruoalle kuin ruoalle, ja koska sellaista kaapissa oli, en voinut jättää lorauttamatta. Pestoa lykkäsin taikinaan pari lusikallista enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Sekaan lusikoin vielä vähäsen Pirkan paprika-cashew-tahnaa, mutten ole oikein varma erottuiko kyseinen soosi maullaan valmiista pihveistä juurikaan. Ei siis laisinkaan välttämätön jäsen reseptiä, mutta jos kaapista sattuu löytymään niin sekaan vain.

Kukkakaalimuussi on yksi äitini suosimista karppiruoista, enkä itsekään lautasellisen tuota taivaallista puuroa suuhuni lappaneena ollut ollenkaan pahoillani, etten joutunut kärsimään siitä uskomattoman raskaasta tunteesta, jonka vastaavan määrän pottumuusia tunkeminen kitusiin aiheuttaa. Makukin on ihana! Voisin helposti harkita luopuvani pottumuusista iäksi, jos saisin tilalle tätä nannaa. Basilikaa mössöön lisäsin hetken mielijohteesta, sopii kukkakaalin kaveriksi aivan hienosti.

Lätkytykset sikseen ja reseptejä pöytään.

Ohjeet ovat kahdelle nälkäiselle, neljälle normaalisyöjälle tai -syöjättärelle.

Feta-pesto-jauhelihapihvit

400g naudan paistijauhelihaa
1 prk kermaviiliä
loraus kuohukermaa
4-5 rkl pestoa
2 rkl paprika-cashew-tahnaa (pirkka)
1 muna
1 tl suolaa
mustapippuria
3-5 kynttä valkosipulia
n. 100 g pehmeää fetaa
pari ruokalusikallista vehnä- tai korppujauhoa

Sekoita ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa niin kauan
kun aikaa liikenee. Muotoile massasta noin 12 pihviä.
Paista uunissa 200 asteessa kypsiksi.

Basilika-kukkakaalimuussi

700-800 g kukkakaalia
loraus kuohukermaa
voita
suolaa
valkopippuria
kuivattua basilikaa

Keitä kukkakaalit kypsiksi. Surruta kaikki ainekset smuutiksi pyreeksi joko blenderillä tai sauvasekoittimelle. Maistele. Kukkakaali on perunaa makeampaa ja ainakin omasta mielestäni kaipaa siksi hieman enemmän suolaa kuin perinteinen pottumuusi.

Nauti yllämainittu kaksikko tiiviisti kimpassa, äläkä missään
nimessä unohda tipauttaa pikkuista voilohkaretta muusin sekaan!

5 kommenttia:

  1. pitää koittaa tuota kukkakaalimuussia. vaikka koskaan en kyllä ole oikein lisäkkeiden päälle tajunnut sen pahemmin. hmm. no pastaa söin ja syön joskus (puhun nyt kotiruokailusta).

    VastaaPoista
  2. voisitko muuten lisätä tän blogin blogilistalle? Olis helppo seurata omista suosikeista..

    VastaaPoista
  3. kandee koittaa maisa! ite tykkään pastasta mut en olosta joka sen syömisestä seuraa.

    blogilistalle laitettu! :)

    VastaaPoista
  4. Tähän täytyy kommentoida, että söin päivänä eräänä Paninissa pastaa,jossa oli paahdettua parmankinkkua kukkakaalikastikkeessa. Oli muuten aika taivaallisen makuista.

    VastaaPoista
  5. Ohhoh, kuulostaapa ihanalta. Mulla on Paniinissa aina suuria ongelmia tehdä päätöksiä ruoasta! Pizzaa, salaattia vai pastaa! Ite paniinit on aika mitättömiä!

    VastaaPoista