torstai 1. lokakuuta 2009

Lenkkimenyy

Kannatti käydä lenkillä, kun palkintona oli tämmöisiä herkkuja.



Salvia-kalkkunarullat


400-500 g kalkkunan fileetä
50 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pekonia
tuoretta salviaa
vähäsen kurkumaa
vähäsen inkivääriä
suolaa
mustapippuria

Nuiji kalkkunafileet ohuiksi pihveiksi. Levitä pinnalle tuorejuustoa, rapsuta päälle mausteet ja asettele päällimmäiseksi muutama salvian lehti. Rullaa fileet ja kääräise niiden ympärille viipale pekonia. Kiinnitä pötköt tikulla ja lado uunivuokaan. Paista n. 200 asteessa niin kauan, että liha on kypsää ja pinnalta kauniin ruskeaa. Loppuvaiheessa voi vuokaan lorauttaa vähän kermaa estämään fileiden kuivumisen.



Paahdetut kurkumabataatit

n. 500g bataattia
oliiviöljyä
sormisuolaa
reilusti kurkumaa
mustapippuria

Leikkaa bataatit lohkoiksi, ripottele uunipellille, kaada päälle oliiviöljyä ja mausta. Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.

Vierelle feta-punasipuli-tomaattisalaattia ja jälkkäriks vaniljajätskiä kohmeisten puolukoiden ja ite tehdyn kinuskikastikkeen kanssa.



Kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl voita
vaniljasokeria

Sekoita kattilassa kerma ja sokerit, kiehauta. Ota pois levyltä ja lisää voi. Sekoita ja nauti, parasta lämpimänä.


Arki-illat rules.

2 kommenttia:

  1. Mullekin maistuis tuollainen arki-ilta, naminamia - ihana kokonaisuus jälkiruokia myöten!

    VastaaPoista
  2. Väliaikaisen kotona asumisen hyviä puolia: iso keittiö, äidin ostamat ruoat ja runsaasti yleisöä, jolle ruokaa tehdä! :) Tänään uusiks sama setti, jälkiruoaks vain jotain vielä parempaa..

    VastaaPoista