lauantai 28. marraskuuta 2009

Wallen salaattia Jamien, Kiskolan ja Jannan tapaan

Mainion Papu, porkkana ja hillopulla -kirjan sivut ovat täynnä kaikkea ihanaa. Ostin kirjan jo alkusyksyllä, mutten ole vieläkään ehtinyt käydä käsiksi kirjan resepteihin. Siihen on ainoastaan yksi syy, nimittäin se, että olen ostanut syksyn aikana enemmän keittokirjoja kuin koko tähän astisen elämäni aikana. Siis ihan järjettömät määrät. Mutta on sitä järjettömämpiäkin keräilykohteita, kai, joten en jaksa potea huonoa omatuntoa kirjarivistöstäni. Vielä kun saisin sen unelmien keittiön, jonka nurkkaan voisin rakentaa pikkuisen, kattoon asti ulottuvan keittokirjahyllystön.

Takaisin asiaan. Kiskolan kirja tarjosi silmilleni omaa versiotaan ihanasta klassikosta nimeltä Waldorfin salaatti. Salaatti kuuluu ehdottomiin lemppareihini, mutten ole ikinä sellaista omin käsin valmistanut. Walden salaatin nimellä kirjassa esiintyvän reseptin salaisuus piilee kirjailijan mukaan kotitekoisessa myslissä. Sellaista en kuitenkaan jaksanut ruveta tekemään, ja muutamasta muustakin kohtaa resepti meni soveltamisen puolelle.

Salaatista näyttää kuljeskelevan ympäriinsä tuhansittain eri versioita, ja avuksi Kiskolan ohjeen rinnalle nappasinkin Jamie's America -kirjasta Jamien version Waldorfista. (Jamien uusimman ostin Lontoosta, mutta lähtökohtaisesti vain siksi, että sain se puoleen hintaan eli 13 punnalla. Kiva tekosyy, eikö? Kirja vaikuttaa kuitenkin aika kivalta, ja on eka Jamieni!). Lopputulos oli varsin kelpo! Sopis aika hyvin joulupöytäänkin.



Waldorfin salaatti

1 ruukkujääsalaatti
n. 100 g tummia viinirypäleitä
n. 150 g Aura-juustoa
desin verran raastettua juuriselleriä
pari kourallista saksanpähkinöitä
2 omenaa

kastike

2 dl luonnonjogurttia
2 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
sormisuolaa

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Paahda saksanpähkinöitä hetki pannulla. Revi salaatti, paloittele omenat ja Aura, raasta selleri ja nostele ainekset salaattikulhoon. Ripottele päälle viinirypäleet ja pähkinät. Kaada päälle kastike ja sekoittele varovasti. Nauti vaikka valkoviinin kanssa!

2 kommenttia:

  1. Nää sun valokuvat täällä on aivan mahtavia. Olisi monella kebab-pitseriayrittäjällä opittavaa. Tosin kun ruoka on parempaa jo lähtökohdiltaan niin saa parempia kuvia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kaisa! Luulin sua ensisilmäykseltä tuoksi Naantalin Kaisaksi, mut ootkin Limerickin Kaisa! :) Sun blogi on kiva!

    Mä voisin ruveta kuvaamaan kebabannoksia, maksaiskohan Eerikinkadun New Time pari sataa uusista annoskuvista?

    VastaaPoista