perjantai 19. maaliskuuta 2010

Papua pataan

Koska kauheasti teki mieleni syödä papuja, tein papupataa. Parasta papupadassa oli se, että käytin siihen Mutti -merkkistä tomaattimurskaa, jota paremmalta voi tölkitettyä tomaattia tuskin saada maistumaan.

Ohje on Katja Palmdahlin ja peräisin Makunautintoja kasviksista -kirjasta. Papuina käytin tölkkitavaraa ja salvian puutteessa basilikaa. Pata vedeltiin huiviin quinoan kyydittämänä. Ihanaa arkisapuskaa!


Tomaattinen papupata

4 luomuvalkosipulinkynttä
1 sipuli
½ kesäkurpitsaa
1 dl oliiviöljyä
½ ruukkua tuoretta salviaa/basilikaa (tai ½ rkl kuivattua)
4 rkl tomaattipyreetä
600 g tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria (lisäsin itse myös ruokosokeria ja chilirouhetta)
500 g valkoisia papuja keittettyinä
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1-2 rkl balsamiviinietikkaa

Hienonna sipulit, viipaloi kesäkurpitsa. Kuumenna puolet öljystä ja freesaa sipulit ja kesäkurpitsa. Lisää salvia ja tomaattipyree ja anna niidenkin paistua tovi (itse unohdin koko tomaattipyreen). Kaada sekaan tomaattimurska ja loppu öljy. Hauduta kastiketta kannen alla 15-20 minuuttia.

Puolita tomaatit. Sekoita ne pataan yhdessä papujen kanssa. Kuumenna vielä hetki. Tarjoa padan lisäksi leipää, riisiä tai vaikka sitä (luomu)quinoaa. Varaa hyvää balsamiviinietikkaa pöytämausteeksi.

7 kommenttia:

  1. Kyllä paputomaattipadat ovat ihan mahtavia ruokai varsinkin talvella. Enkä Aku Ankasta on papupadalle jäänyt ihan turhan huono maine.

    VastaaPoista
  2. Joo, täytyy myöntää että papupata kalskahti vielä pari vuotta sitten omaankin korvaan aika tylsältä ruoalta. Haastavinta tomaattisissa padoissa, keitoissa ja kastikkeissa on se tölkkitavaran kitkerän maun kumoaminen - Mutti -tavaralle se tuntuu onnistuvan kohtuullisen helposti!

    VastaaPoista
  3. Muttiin minäkin siirryin kertakokeilun jälkeen. Tuosta läheisestä s-marketista saa vaan murskaa, maustamatonta ja maustettua mutta prismalla oli myös säilöttyjä kirsikkatomaatteja samalta valmistajalta. Otin pari purkkia testiin! Yleensä oon tomaattimurska-ruokiin lisänny hunajaa kitkeryyden vähentämiseksi. Tähän ei tarvii lisäillä, on ihanan makeaa muutenki! :)

    VastaaPoista
  4. Joo, huomisin myös hyllyssä ne säilötyt kirsikkatomaatit! Kerropa sitten olivatko hyviä :) Hunaja on kova sana, käytän usein joko sitä tai ruokosokeria.

    VastaaPoista