keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Arkipöperöä ja vappupohdintaa

Vappu lähestyy, mutta vielä muutaman päivän ajan pitää syödä ihan vaan tavallista arkipöperöä. Kirkuvan oranssit bataattipatukat ja ihanan täyteläinen tsatsiki ovat kyllä aika voittamaton pariskunta. Ja helppo. Ja kiva. Ja ihana. Ja niin edelleen.


Vapusta sen verran, että sekä vappuaaton että seuraavan päivän piknikin ruokaisa sisältö on toistaiseksi vähän hajallaan vielä. En ole kovinkaan taitava keksimään tarpeeksi hyviä, takuuvarmasti onnistuvia, tarpeeksi riittoisia ja sopivan monipuolisia juhlatarjottavia! Musta ei siis milloinkaan voisi tulla pitopalvelutätiä.

Harkinnassa tällä hetkellä ovat persikkaiset cup cakesit, parmesaanikeksit, joku ruokaisa mutta ei perunainen salaatti, Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä ja ainakin Voisilmäpelistä hoksaamani tomaatti-oliivivuokaleipä ja lisäksi jotain suklaista. Juomapuolella kääntynen bellinien ja mojitojen puoleen. Aika epämääräistä siis. Ihan mielelläni kuulisin, mitä kaikkea ihmeellistä kaikki muut aikovat vapuksi pyöräyttää!

Tässä kuitenkin ohje tsatsikille ja bataateille.



Tsatsiki

5 dl paksua luonnonjogurttia (esim. turkkilaista)
puolikas raastettu kurkku
2 kynttä luomuvalkosipulia
1 rkl sitruunamehua
1-2 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Raasta kurkku ja purista raasteesta ylimääräinen neste pois. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tsatsikin vetäytyä hetki. Toisinaan lisään tsatsikiin vielä kuivattua minttua, mutta tällä kertaa sitä ei kaapista löytynyt.


Uunissa paahdetut bataatit

2 keskikokoista bataattia
reilu puoli desiä oliiviöljyä
reilusti kuivattua rosmariinia
merisuolaa
mustapippuria

Pese bataatit hyvin ja lohko ne viipaleiksi. Asettele ne pellille sievään riviin, lorottele päälle oliiviöljy. Ripottele reilusti mausteita päälle. Paista 200 asteessa ainakin puoli tuntia, ehkä enemmänkin. Omani olisivat saaneet saada enemmän väriä, mutta nälkä oli kova enkä malttanut!



3 kommenttia:

  1. Sitä leipäohjetta voin suositella! Tein sitä pari viikkoa sitten olleeseen ruokamiittiin ja hyvvää oli. Ja helppoa! Sopii hyvin kyllä piknik-evääksi kun on maukasta sellaisenaan.

    Itse aattelin pyöräyttää parsapiirakkaa, tacolihapullia ja välimerellistä pottusallaadia nyt ainakin vapuksi :)

    VastaaPoista
  2. Ai niin joo, sunkin blogista sen bongasin! :) Se näytti ihanalta ja helpolta, eikö vaan semmoiselta jonka jaksaa vappupäivän aamuna väsätä?

    Hyvältä kuulostaa sun menyy. Munkin pitäis keksiä jotain vähän ruokaisampaa lisäksi!

    VastaaPoista
  3. Se on tosi helppoa! Että varmasti jaksaa vappupäivän aamunakin sen pyöräyttää :)

    VastaaPoista