lauantai 24. huhtikuuta 2010

Kaikkien aikojen brunssifocaccia

Viikon takaista pikkubrunssia suunnitellessani satuin törmäämään Pastanjauhajien ohjeeseen juusto-rucolafocacciasta. Herkkuja täyteen ahdettu leipänen näytti ja kuulosti niin hyvältä, etten edes harkinnut jättäväni kokeilematta. Ja hyvä niin!

Focaccian täytteiksi löysin kaapista grana padano -juustoa, jota raastoin kyytiin aimo annoksen. Sen lisäksi leivän väliin päätyi punaista pestoa ja tuoretta rucolaa. Limppu upposi brunssiväkeen kuin voinokare munakokkeliin.

Harmittavaista oli ainoastaan se, etten näemmä kyennyt ottamaan focacciasta kovinkaan kelvollista kuvaa. Käykää siis ihailemassa focacciakuvia Pastanjauhannasta!



Juusto-rucolafocaccia

taikina:
350 g vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl extra vergine -oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

täyte:
n. 150 g grana padanoa tai parmesania
punaista pestoa
rucolaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Sekoita kulhossa jauhot, hiiva ja suola. Sekoita keskenään öljy ja tarpeeksi lämmin vesi. Lisää neste taikinaan pikkuhiljaa samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella ainakin 5-10 minuuttia niin, että siihen muodostuu hyvä sitko. Jätä vaivattu taikina vedottomaan ja lämpimään paikkaan pyyhkeen tai kannen alle nousemaan. Itse nostatin taikinaa puoli tuntia, mutta toinen puoli tuntia olisi kyllä tehnyt vielä terää.

Kaulitse noussut taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Täytä taikinalevyn puolikas sivelemällä päälle ensin oliiviöljyä, sitten pestoa, ripottele päälle raastettu juusto, rucola ja mausteet. Kippaa toinen puolisko kanneksi täytteiden päälle ja sulje reunat.

Tässä kohtaa leipää kannattaa ehdottomasti vielä nostattaa, jotta leivästä tulee kuohkea. Itse taisin nostattaa leipää vaivaisen vartin verran, mutta parempi sekin kun ei ollenkaan. Paista leipä 180 asteessa noin 25 minuuttia tai niin kauan, kunnes se saa pinnalleen kauniin rusehtavan värin ja rapsakkuuden. Nautitaan lämpimänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti