torstai 8. huhtikuuta 2010

Kesähommia

Kesä on vielä kaukana, mutta mansikat eivät. Kauppatorilla myytiin ulkomaisia mansikoita niin järjettömän halvalla (kaksi litraa kolmella eurolla), etten voinut jättää ostamatta. Eiväthän nuo kyllä mitään makeita herkkupaloja olleet, mutta kelpasivat ihan mainiosti luomaan orastavaa kesäkaipuuta.

Mansikkamollukat pääsivät suuhun aika ihanassa seurassa: vaniljakastikkeesta ja mascarpone-juustosta vatkatun vaahdon seassa. Joukkoon olisi kuulunut vielä puolisen desiä tuoretta basilikaa, mutta ikkunalaudalla kököttävistä puskista sain hädin tuskin raavittua irti pari vaivaista lehteä. Tätä herkkua olen tehnyt joskus aiemminkin, aika ihanaa! Kotimaisista mansikoista tehtynä tietysti vielä parempaa. Jospa se kesä sieltä pikkuhiljaa...

Resepti on Jaana Mattilan mainiosta Lisää lipstikkaa, rohkeasti rosmariinia -kirjasta.



Mansikoita ja mascarpone-basilikavaahtoa
neljälle

1-2 litraa mansikoita
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g mascarpone-juustoa
1 rkl vaniljasokeria
n. ½ dl tuoretta hienonnettua basilikaa
(lisäsin sekaan pari lusikallista raakaruokosokeria, mansikat kun olivat aika kirpeitä)

Poista mansikoista kannat. Pilko marjat pieneksi. Vaahdota vaniljakastike ja lisää vaahdon joukkoon mascarpone-juusto. Jatka vatkaamista kunnes vaahdosta tulee kuohkeaa. Mausta vaniljasokerilla ja basilikalla. Kokoa jälkiruokamaljoihin kerroksittain mansikoita ja vaahtoa. Tarjoa kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti