torstai 15. huhtikuuta 2010

Maapähkinävoitaivas

Cookiesit ovat pelottavia. Olen leiponut kahdesti amerikkalaisia suklaacookieita - ensimmäiset olivat makunsa, koostumuksensa ja ulkomuotonsa puolesta lähes täydellisiä, jälkimmäiset pohjasta palaneita, sisältä kovia ja maultaan mitäänsanomattomia kikkareita. Ensimmäiset tein hetken mielijohteesta jonain satunnaisena tiistaina ja söin itse, jälkimmäiset valmistin huolella siskon syntymäpäiville. Luonnollisesti.

Kyseisistä synttäreistä lähtien olen karttanut kaikkia mahdollisia keksireseptejä, erityisesti amerikkalaishenkisiä. Yhtenä torstaina satuin kuitenkin törmäämään kaapissani puolikkaaseen purkilliseen maapähkinävoita. Tunnin päästä istuin keittiön pöydän ääressä ahtamassa kitaani uunituoreita maapähkinävoikeksejä. Pelko voitettu!



Maapähkinävoikeksit
n. 16-18 kpl

100 g voita
3 dl raakaruokosokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
200 g maapähkinävoita
2 ½ dl jauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl jauhettua inkivääriä
75 g tummaa suklaata

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla seosta vatkaten. Lisää sekaan maapähkinävoi ja sekoita. Yhdistä toisiinsa leivinjauhe, venhäjauhot, suola, inkivääri ja vaniljasokeri ja lisää seos taikinaan. Rouhi suklaa ja nostele sekaan lusikalla sekottaen.

Lusikoi taikinatahna pellille kikkareiksi, litistä hieman lusikalla. Jätä reilusti tilaa keksien välille, 6-7 keksiä per pelti on aika hyvä määrä. Paista keksejä 175 asteessa suurinpiirtein 15 minuuttia. Nauti keksien kera litra maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti