perjantai 2. huhtikuuta 2010

Viikunablazea odotellessa

Tiedän, voisin yhtä hyvin vaihtaa blogini nimeksi Pupunruokahommia, sen verran salaattipainotteisia ovat merkinnät viime aikoina olleet. En oikein tiedä minkä tähden salaatteja tulee tehtyä niin usein. Luultavasti ainakin siksi, että niistä tulee lähes poikkeuksetta hyvä olo, siksi, että variaatioita tuntuu olevan loputtomasti ja kenties myös siksi, että ne ovat melko sukkelia valmistaa. Mutta kyllä täällä välillä muutakin syödään, kuten muffinsseja...

Tämä versio salaatista oli kuitenkin ehdottomasti mainitsemisen arvoinen tapaus. Sain idean Pumpkin Jam-Marin salaatista, joka piti sisällään paistettua bataattia, chevreä ja pähkinöitä. Bataatti on yksi suurimmista herkuistani, ja siksi onkin aika kummallista, etten ole sitä vielä koskaan salaatissa käyttänyt.

Chevren sijasta käytin halloumijuustoa ja pähkinöiden asemesta paahdettuja kurpitsansiemeniä, ja olihan vaan hyvää! Tuota Marin hehkuttamaa viikunabalsamicosiirappiakin kävin Stockmannilta tonkimassa, mutta ainakaan täältä Turusta en sellaista löytänyt. Toivon kovasti törmääväni kyseiseen puteliin lähiaikoina, olen siihen koukussa jo etukäteen pelkästään Marin hehkutuksen aiheuttamana!



Bataatti-halloumisalaatti
kahdelle

1 bataatti
pari kourallista kirsikkatomaatteja
1 ruukku hyvää salaattia
½ paketti halloumia
puolet pienestä punasipulista
kurpitsansiemeniä
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
juoksevaa hunajaa

Lohko bataatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannu ja paista oliiviöljyssä bataatit ja hienonnettu punasipuli. Bataattien kypsyessä revi salaatti ja puolita kirsikkatomaatit. Kun bataatit ovat kypsiä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja kippaa salaattikulhoon tomaattien ja salaattien sekaan. Viipaloi halloumi ja paista sitä sen verran, että sen pinta saa hieman väriä. Paahda lopuksi pannulla vielä kurpitsansiemenet. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja lorauksella juoksevaa hunajaa.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä! Halloumia kokeilisin erittäin mielelläni - näyttää herkulliselta! Bataatin kanssa varmaankin sopii mainiosti yhteen.

    VastaaPoista
  2. Halloumi on ihanaa! :) Bataatin makeus on kyllä omiaan suolaisen halloumin kanssa.

    VastaaPoista