Tämä versio salaatista oli kuitenkin ehdottomasti mainitsemisen arvoinen tapaus. Sain idean Pumpkin Jam-Marin salaatista, joka piti sisällään paistettua bataattia, chevreä ja pähkinöitä. Bataatti on yksi suurimmista herkuistani, ja siksi onkin aika kummallista, etten ole sitä vielä koskaan salaatissa käyttänyt.
Chevren sijasta käytin halloumijuustoa ja pähkinöiden asemesta paahdettuja kurpitsansiemeniä, ja olihan vaan hyvää! Tuota Marin hehkuttamaa viikunabalsamicosiirappiakin kävin Stockmannilta tonkimassa, mutta ainakaan täältä Turusta en sellaista löytänyt. Toivon kovasti törmääväni kyseiseen puteliin lähiaikoina, olen siihen koukussa jo etukäteen pelkästään Marin hehkutuksen aiheuttamana!
Bataatti-halloumisalaatti
kahdelle
1 bataatti
pari kourallista kirsikkatomaatteja
1 ruukku hyvää salaattia
½ paketti halloumia
puolet pienestä punasipulista
kurpitsansiemeniä
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
juoksevaa hunajaa
Lohko bataatit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannu ja paista oliiviöljyssä bataatit ja hienonnettu punasipuli. Bataattien kypsyessä revi salaatti ja puolita kirsikkatomaatit. Kun bataatit ovat kypsiä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja kippaa salaattikulhoon tomaattien ja salaattien sekaan. Viipaloi halloumi ja paista sitä sen verran, että sen pinta saa hieman väriä. Paahda lopuksi pannulla vielä kurpitsansiemenet. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja lorauksella juoksevaa hunajaa.
Ihanan näköistä! Halloumia kokeilisin erittäin mielelläni - näyttää herkulliselta! Bataatin kanssa varmaankin sopii mainiosti yhteen.
VastaaPoistaHalloumi on ihanaa! :) Bataatin makeus on kyllä omiaan suolaisen halloumin kanssa.
VastaaPoista