keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Eväshommissa taas!

Jääkaapin ja eväsboksien välinen liikenne on vilkkaimmillaan iltaisin, jolloin laadin aina seuraavan päivän eväspöperöt. Useimmiten aloitan salaatista ja tomaatista, joiden jälkeen pilkon sekaan kesäkurpitsaa, paprikaa tai jotain muuta alalokerosta löytyvää. Sen jälkeen etsin settiin vielä jotain täyttävää, kuten täysjyväpastaa, tonnikalaa tai juustoa, ja lopuksi kuorrutan koko höskän siemenillä, pähkinöillä, mausteilla ja oliiviöljyllä.


Viime viikolla iltavuoroa odotellessa oli vähän ylimääräistä aikaa (kummallista, sillä pöydällä odottaa kasa tekemättömiä kouluhommia) ja jääkaapissa kulhollinen yön yli marinoitunutta tofua. Iskin tofut ja kourallisen siemeniä uunivuokaan ja reiluksi 20 minuutiksi 200-asteiseen uuniin kypsymään. Pilkoin purkkiin salaatin lisäksi tomaattia, paprikaa ja omenaa, ja uunista tultuaan oli tofu siemenineen aika täydellinen herkkulisä salaatin sekaan. Tätä uusiks!


Herkkutofusalaatti
yhdelle

Paloittele tofu, sekoita marinadin ainekset kulhossa ja laita tofu marinadiin marinoitumaan (käytin marinadina soijasta, juoksevasta hunajasta, sitruunamehusta, oliiviöljystä, mustapippurista ja chilirouheesta sekoitettua mössöä) yön yli, mikäli mahdollista.

Kippaa tofu uunivuokaan, lisää sekaan auringonkukan-, kurpitsan- ja hampunsiemeniä ja paahda 200-asteisessa uunissa reilu 20 minuuttia. Paloittele muut salaattiainekset, lisää paahtunut tofu sekaan, mausta mielesi mukaan ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti