keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Torilta lautaselle

Retket Turun kauppatorille päättyvät aina siihen, että raahaan kädet pitkinä hiki lentäen kolmea täyteen ahdettua kassia ylös yhtä Turun jyrkimmistä mäistä. En silti valita! Viimeisimmän torireissun saaliista syntyi nektariini-mansikkasalaatti, jonka kruunasivat briejuusto, pähkinät ja hunaja.


Torisalaatti

½ l mansikoita
3 nektariinia
pari kourallista kirsikkatomaatteja
kasa rapeaa salaattia
rucolaa
tuoretta basilikaa
n. 100 g maalaisbriejuustoa
kourallinen cashew- ja pekaanipähkinöitä pannulla paahdettuna
mustapippuria
oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa

2 kommenttia:

  1. Hei tuo nektariinihan kuulostaa tässä ihan mahtavalta. Olen itse tehnyt usein juuri kesällä mansikka-briesalaattia, mutta toi olis aivan mainio lisä siihen!

    JA voih, tori on kyllä niin ihana. En tajua miten tulen selviämään ilman sitä kun joudun muuttamaan pois... Ainakin minusta tulee entistä köyhempi tai sitten sairasteleva, keskivartalolihava, sepelvaltimotautiin ja korkeaan kolesteroliin väsähtävä suomalainen, joka ei syö tuoreita kasviksia.

    VastaaPoista
  2. Nektariini ja mansikka on aika hyvä aisapari! :)

    Joo, ei ole Turun tori voittanutta. Oon vasta viime vuosien aikana havahtunut siihen, että kaikkien kaupunkien torit eivät olekaan yhtä halpoja ja tarjonnaltaan laajoja kuin täällä. Ja kun siellä on ne myyjät keskellä kylmintä talveakin, käsittämätöntä!

    VastaaPoista