tiistai 26. lokakuuta 2010

Kas, nehän ovat hampurilaissämpylöitä!

Tee kaikki itse -hurmoksessani ryhdyin viime viikolla leipomaan hampurilaissämpylöitä. Tein juuri niin kuin ohjeessa sanottiin (paitsi että lisäsin taikinaan nestettä siinä vaiheessa, kun tajusin, että käsivoimani eivät riitä taikinan vaivaamiseen). Lopputulosta voitte ihailla alta.

Ulkonäön lisäksi myös maku oli aika eksoottinen.


Vertailupintaa.


Reseptissä taisi olla painovirhe. 1 ½ dl nestettä ja 9 ½ dl jauhoja, aika kreisi yhdistelmä. Enpä vaan kehnohkona leipurina tajunnut sitä ennen kuin ryhdyin toimeen. Mutta ei huolta, tämä oli vasta ensimmäinen erä!

8 kommenttia:

 1. Tosi herkullisen näköisiä! :D No, aina ei voi voittaa.

  VastaaPoista
 2. Hahah, aika hienoja :D

  Pitäisi kyllä useamminkin raportoida näitä keittiömokia. Kaikenlaista mielenkiintoista sitä on saanut itsekin aikaan - yleensä joka viikko...

  VastaaPoista
 3. Pitkä: Ei menneet kaupaksi! Edes aamiaissämpylöinä.

  Elina: Niin pitäis! Yleensä sitä vaan on niin ärsyyntyneessä mielentilassa pieleen menneen kokkailun jäljiltä, että ei todellakaan käy mielessä valokuvata sitä karmivaa lopputulosta :D

  VastaaPoista
 4. Voi ei, aika liikkiksen näköisiä! :D
  Ja symppaan ihan täysillä, itse kun olen ihan poropeukalo leipomishommissa. Pitäisi tosiaan dokumentoida joskus noita keittiömokia!

  VastaaPoista
 5. Toi vertailupinta o kyl aika brutaalii kamaa, voisit postat ton kuvan sin Facebooki ryhmää Ei menny niinku Strömsössä.

  VastaaPoista
 6. Alemman kuvan sämpylä näyttää vähän vaalealta korvasieneltä :D Aikalailla samasta syystä en ole edes yrittänyt leipoa pullaa muutamaan vuoteen... Tosi lohduttavaa etten ole ainoa jolla ei ihan aina oikein onnistu.

  VastaaPoista
 7. Tulee mieleen eräs leipätaikina, johon tuli mm. 3 desiä vettä ja 1,5 rkl suolaa. Nam.

  VastaaPoista
 8. Sanna: Harmi että noi liikkikset eivät olleet edes leipänä syömäkelpoisia :D

  Henri: Joo! :D Siinä ryhmässä tosin on kyl niin kova taso, että pitää melkein olla käsi irronnut leipomisen yhteydessä tai puolet keittiöstä palanut, jotta ois kova jätkä.

  Tiina: Niin näyttääkin :D Mullakin on ollut tässä mielessä leipoa pullaa lähiaikoina, saapa nähdä uskallanko.

  Kaisa: Ooh, nam! :D

  VastaaPoista