keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Pitkän päivän pasta

Joskus pitkän päivän jälkeen kotiin tullessa onnistaa, ja eteisessä tuoksuu ruoka. Eräänkin päättömän työpäivän päätteeksi nälkäisenä ja väsyneenä monsterina kotiin saavuttuani sain eteeni lautasellisen mitä övereintä ja herkullisinta pastaa.

Pekonilla, parillakin eri juustolla ja tuoreilla yrteillä varustettu pasta upposi räytyneeseen mielentilaani kuin kuuma veitsi voihin. Resepti ei välttämättä ole omiaan toteutettavaksi lounaalle, mutta myöhäisenä illallisena punaviinilasillisen kera se on täydellinen.


Pekonipasta
neljälle

150 g pekonia
ainakin 100 g voimakasta sulatejuustoa, kuten Koskenlaskijaa
50-100 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta persiljaa
saman verran tuoretta ruohosipulia
mustapippuria

Iske pekonit pannulle paistumaan. Lisää sekaan pilkotut valkosipulinkynnet ja sipuli. Kun pekonit ovat kypsyneet rapeiksi, kippaa ne sipuleineen päivineen kattilaan.

Lorauta pekonien sekaan kerma ja juustot. Anna muhia ja mausta pippurilla. Jos soossi on liian paksua, lisää vettä. Ennen tarjoilua lisää yrtit ja lohkotut tomaatit. Nauti pastan kera.

4 kommenttia:

  1. Pekonipasta on mun mielestä just parasta tuollaisiin tilanteisiin! Mulle se on eräänlaista lohturuokaa, jos on kurja mieli ja/tai on väsynyt, niin pekonipasta kyllä usein pelastaa! :)

    VastaaPoista
  2. Sama täällä! Mikään ei lohduta niin kuin pekonipasta. Kermalla ja juustolla.

    VastaaPoista
  3. tuo on juuri parasta hemmottelua <3!

    VastaaPoista