tiistai 4. tammikuuta 2011

Punajuuren joulu

Jouluateria käynnistettiin pehmeän terävällä punajuurikeitolla. Soppa maistui vuohenjuustolta, inkivääriltä ja chililtä, herätti ruokahalun (sikäli mikäli se koskaan on nukkunutkaan) ja häikäisi villillä värillään (jota en täydessä terässään enää alkuillan hämärässä tietenkään saanut taltioitua).

Keitto lusikoitiin alas ranskankerman ja saaristolaisleivän siivittämänä. Hyvää.

Gourmetroiskeet.


Punajuuri-vuohenjuustokeitto

n. 6-7 kpl punajuurta
1 rasia pehmeää vuohenjuustoa
1,5 - 2 dl ranskankermaa
kuohukermaa
1 kuivattu chilipalko
parin sentin pala tuoretta inkivääriä raastettuna
merisuolaa
mustapippuria

Pilko punajuuret, pane ne kattilaan, kaada päälle vähän vettä (sen verran, että punajuuret melkein peittyvät). Keitä punajuuret kypsiksi (koosta riippuen hommassa vierähtää noin pari tuntia). Kun punajuuret ovat kypsiä, soseuta ne.

Lisää sekaan ranskankerma ja vuohenjuusto. Lisää chili, inkivääri ja muut mausteet. Jos haluat sopasta vähemmän tulista, kaavi chilistä siemenet pois. Anna keiton hautua, maistele. Jos keitto on kovin paksua, lisää kuohukermaa. Tarjoile valmis keitto ranskankermasilmäin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti