keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Röpöläistä rieskaa pellin täydeltä

Onko sallittua palata viime vuoteen, jos on kyse jostain tosi herkullisesta? Palaan joka tapauksessa.

Joskus joulukuun alkupuolella leivoin pellillisen hirveän hyvää rieskaa. Röpörieskaksi kutsuttu, piimän ja ohrasuurimoiden nimeen vannova läpyskä upposi parempiin suihin aika nopeasti. Leivän resepti löytyi Marin vanhasta blogista, jossa kuolasin sitä ties kuinka pitkään ennen kuin ryhdyin töihin.

Parasta päällystettä rieskalle oli mun mielestä tietysti voi, ja niin kuin Marikin vinkkasi, mitä enemmän juustokerroksia, sen parempi. Nuoren, pehmeän ja suolaisen goudan kanssa ei voi mennä kovinkaan pahasti pieleen.Röpörieska
(1 uunipellillinen)

4 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 l piimää
1 tl suolaa
1 dl sämpyläjauhoseosta (tai venhä/hiivaleipäjauhoja)
(1 luomumuna)

Liota ohrasuurimoita piimässä esimerkiksi yön yli tai vähintään kaksi tuntia. Lisää seokseen suola, vehnäjauhot ja muna. Kaada laidalliselle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 25 minuuttia 250 asteessa.

9 kommenttia:

 1. Röpörieska on niin kiva nimi, et teen tota ehkä ihan sen kunniaksi!

  VastaaPoista
 2. Haha, mulle tulee röpörieskasta mieleen jotain rietasta, mutten tiedä mitä :D Että sellasta. (ps. rakastan tätä riskaa!)

  VastaaPoista
 3. Herkulliselta näyttää. Monissa ruokalehdissä kehotetaan aina tekemään rieskaa jostain perunamuusin jämistä - ei meillä koskaan jää sellasia :).

  terv. nooraino, joka kirjautui bloggeriin.

  VastaaPoista
 4. Meidän perheessä tämä laji tunnetaan nimellä rieskula - onneksi nyt saatiin "virallinenkin" nimi tietoomme. :) Mie nostelen yleensä taikinasta pellille pieniä kekoja ja teen siis pienempiä rieskoja. Metukka toimii hyvin näitten kans - jos kuka siitä tykkää!

  VastaaPoista
 5. johanna: :D mulle sanasta röpö tulee mielen tupakka, lukiossa siitä käytettiin tommosta pöljää nimeä. röökirieskaa, nam!

  Noppu: Joo, silloin harvoin kun teen perunamuusia, sitä ei tosiaankaan jää yli!

  Anzku: Rieskula, söpöä! Vaan ei tuo röpörieskakaan niin kauhean viralliselta kuulosta :D Semmosia pienempiä rieskoja vois kyllä kokeilla ens kerralla. Ja metukkaa kans!

  VastaaPoista
 6. Röökirieska, nam indeed!
  Mutta vaikka mö kuinka yritän, ei mulla pyöri päässä kun noi alapää-jutut, hahhaa!

  VastaaPoista
 7. Vai semmoset mielessä, kiva! :D

  VastaaPoista
 8. Röpörieskan kanssa kuuluu tarjota hörövoita. Siitäkin varmaan löytyy ohje :D

  VastaaPoista