keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Holy trinity

Mikä tahansa tuorejuustolla täytetty ja pekoniin kääritty on aina syntiä. Aivan erityisesti seuraavat herkkukääryleet.

Chilin, tuorejuuston ja pekonin pyhä kolminaisuus oli addiktoiva ja hurmoksellinen, vaikka pieni möhli sattui kyllä siinä, että tulin käyttäneeksi ihan liian mietoja, lähes paprikamaisia punaisia chilejä. Tujumpaa tavaraa saa aikaan käyttämällä jalapenoja.

On kai sanomattakin selvää, ettei chilien sisään (eikä mihinkään muuhunkaan syötäväksi tarkoitettuun) todellakaan kannata survoa mitään kevytjuustoa. Merkille pantavaa on lisäksi se, että esimerkiksi kolme käärylettä per naama ei riitä mihinkään. Edes alkuruoaksi. Ja lopuksi sanon vielä yhden asian: sitä uunivuokaan jäävää lientä ei kannata aliarvioida. Sen voi hyvin esimerkiksi nuolla pois (jäähtyneestä) vuoasta. Aamen.

Alkuperäinen resepti täältä, itse löysin sen täältä.



Pekonichilit

chilipalkoja (vaikka valikoima tulisuusasteiltaan erilaisia)
maustamatonta tuorejuustoa
pekonia

Halkaise chilipalkot puoliksi. Poista siemenet. Täytä juustolla. Kääri pekoniin. Paista ruskeiksi. Syö.

14 kommenttia:

  1. Mä rakastan kanssa juustolla täytettyjä jalapenoja! Ne on just sopivasti tulisia ja lisäksi muodoltaan mukavan pulskia, että täytettä saa lapattua sisälle.

    Harmi vain, että Suomessa on harvoin myynnissä tuoreita jalapenoja vaan tuoreet chilit on melkein aina niitä rimpulamallisia, joissa ei ole myöskään niin kiva maku. Tai sitten habaneroja, jotka on mulle liian tulisia.

    Olen itse yleensä leivittänyt nuo jalapenot, mutta pekonihan on ihan loistava idea! Helpompi ja gluteeniton ja hiilariton. Kokeiluun menee. Siis heti kun löydän niitä jalapenoja...

    VastaaPoista
  2. Oikeassa oot. Kävin jätti-sittarissa jalapenometsällä, ei löytynyt. Sen sijaan oli habaneroja, joihin en minäkään kykene ja jotain määrittelemättömiä hollantilaisia punaisia chilejä. Saapa nähdä miten käy!

    Noihin pitkulaisiin on kyllä tosi hankala sitä tuorejuustoa mitenkään kauniisti sisään mättää, taisin viimeksi tehdä viillon yhdelle syrjälle, täyttää chilin ja sitten sulkea sen takaisin kiinni. Ei niistä kauniita tullut, mut maku on tärkein.

    VastaaPoista
  3. Joskus oon löytänyt noita pulskia jalapenoja Wikken S-marketista. Auttaiskohan ollenkaan, jos vaikka pyytäisi sieltä, että ottakaa valikoimiin? Selkeästi tavarantoimittajalla ainakin joskus kuitenkin olisi niitä.

    Ja Stockan herkku voisi myös reagoida palautteeseen...

    ... hmm, pitäisköhän tässä alkaa harjoittamaan jalapenoaktivismia?

    VastaaPoista
  4. Pitää tsekata Wikke. Ja antaa useammin palautetta. Lähetin tosin viikko sitten palautetta Valiolle muutamasta aika käsittämättömästä vajauksesta tuotevalikoimassa, vastasivat kyllä, aika kuivasti, ilman pahoitteluja tai mitään muutakaan kummempaa. En oikein jaksa uskoa että palautetta edes välitetään tuotekehittelyyn.

    Jalapenokapina, oon mukana!

    VastaaPoista
  5. Nää on niin hyviä. oioi.

    Itse oon löytänyt jalapenoja esim. Tampereen yhdestä aasialaiskaupasta, joten nekin kannattaa tsekata. Ne kyllä toimii tässä parhaiten.

    VastaaPoista
  6. Uudehko lukija uskaltautuu kommentoimaan:
    Me kyseltiin kerran (tosin jo aika monta vuotta sitten) S-marketista, olisivatko he voineet tilata tiettyä tuotetta valikoimiin. Vastaus oli, että he voivat laittaa tilauslistaan mitä vaan, mutta jos se on jotain sellaista, jota ei ole määritelty kaupan valikoimaan (ilmeisesti ketjun taholta) niin kone tiputtaa automaattisesti sen pois. Eli he eivät voineet tilata mitään "ylimääräistä". En tiedä miten muilla ketjuilla on asiat.

    Kuulostaa kyllä hyvälle ohjeelle, ja tosi kiva blogi muutenkin, tein tässä mustikkapannereita just viime viikonloppuna :)

    VastaaPoista
  7. Mä en kestä. Söin yliterveellisä kesäkurpitsakeittoani ja nyt en voi ajatella mitään muuta kuin näitä... ja pekonia muutenkin...

    VastaaPoista
  8. oi vitsi chilejä :D

    just tuijotin omaa blogiani murhaavasti ja toivoin, että ne juukelin chilit olisivat voineet materialisoitua eteeni HETI. mitään ei käynyt.

    mun on pitänyt lisätä sun blogi readeriin vaikka kuinka ja kauan, kun kaikki kehuu tätä, ja toden totta, eivät kehu syyttä :D

    VastaaPoista
  9. Palautteeni ei liity Holy Trinity-postaukseen, vaan on ihan yleistä kommenttia: Kiitos ihanasta blogista! Etenkin mahtavan monipuoliset salaattiohjeesi ovat pelastaneet monet ateriani. Niitä mielellään lisää jatkossankin :)

    -Penni

    VastaaPoista
  10. Hanna: Sultakin taisin muuten saada lisäinspiraation näiden herkkukäärylöiden kokeilemiseen! :) Kiitos vinkistä! Poikkesin just viime viikolla Aasia-markettiin ja siellä oli vaikka mitä tuoreita vihanneksia! Ens kerralla pitää tsekata jalapenot.

    Agatha: Kiva että kommentoit! :) Aika ankealta kuulostaa kyllä toi S-marketin menettely. Miten ihmeessä ne sitten valitsevat uusia tuotteita valikoimiinsa, jollei asiakaspalautteiden perusteella?
    Nää pekonikääryleet on kyllä tosi ihania. Hauska kuulla että testasit pannareita ja tykkäsit! :)

    Pitkä: Sä rakastaisit näitä. Ja se kesäkurpitsakeitto näytti ihanalta!

    Penni: Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! Salaatit ja salaattiohjeet on munkin suosikkeja. Talvi on saanut mut salaattien suhteen vähän lamaantumaan, en meinaa millään keksiä mitään uutta kokeiltavaa. Pitää skarpata, kohtahan on melkein kevät! :)

    Liina: Mäkin voisin haluta nyt pari pekoni-chiliä, vaikka söin kyllä pari tuntia sitten pekonopizzaa. Ei lasketa. Ja hei, sun blogi on ollut mun idoli niin kauan kuin muistan!

    VastaaPoista
  11. Pääsen VIHDOINKIN testaamaan näitä kun Lidlistä löytyi jalapenoja. Ah! Maustamatonta tuorejuustoa ei tosin ole mut laitan mozzarellaa. Tulee ehkä hyvää näinkin.

    VastaaPoista
  12. Jee! Kerro sitten miten mozzarella toimi! :)

    VastaaPoista
  13. Kommentti tulee vähän jälkijunassa mutta haitanneeko tuo. Tein näitä muinoin bileisiin vähän normia tulisemmista chileistä (merkkiä en muista, vähän hotimpi kuin jalapeno ja miedompi kuin habanero) huimalla menestyksellä. Laitoin chilit puoliksi, poistin siemenet ja käärin juustotäytteineen pekoniin ihan vaan puolikkaan. Saavutti myös ei-niin-tulista ruokaa rakastavan kansanosan hyväksynnän :) Näin savolaisittain: kaik män eikä piisantkaa.

    VastaaPoista
  14. Jälkijunakommentit rules! Kuulostaa hyvältä! Mun on pitänyt myös kokeilla näitä tulisemmista chileistä, mutta oon ihan unohtanut. Aah. Pitäisköhän tekasta viikonloppuna!

    VastaaPoista