keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Hotelli Helka ja eniten linkkejä sisältävä merkintä ikinä


Kuten kenties lienee käynyt selväksi, vietti lauma ruokablogaajia viikonloppunsa hotelli Helkan notkuvien pöytien äärellä. Koska armaat kanssablogaajani ovat viikonlopun annista jo varsin kattavasti raportoineet, ajattelin läväyttää tiskiin vähän vähemmän faktaa ja keskittyä tunnelmointiin.


Shampanjan lipittämisestä kaikki alkoi. Hurmaavan Essi Avellanin johdolla tutustuimme shampanjan viehkeään maailmaan. Marin kanssa siemailimme hihitellen lasit tyhjiksi ja olimme yhtä mieltä suosikistamme, jonka nimeä en tokikaan enää muista.

Litkimisen jälkeen oli lounasta, kahvia, luentoa ja muuta, kunnes päästiin itse asiaan: kokkaamaan. Saman leikkuulaudan äärellä kanssani heiluivat Voisilmäpelin pariskunta, Pitkä sekä Pastanjauhajain naisedustaja.


Siirappi, jonka ensimmäinen erä kärvähti toimestani ja jonka toista erää kerääntyi varmuuden vuoksi vahtimaan ainakin puolikas tusina kokkeja.


Saimme aikaiseksi läjän alkupaloja ja vähän jälkkäreitä, joita sitten uudelleen aseteltuna ja yhdisteltynä pääsimme illan päälle nauttimaan. Helkan keittiö vastasi pääruoan rakentelusta, Essi Avellan viinivalinnoista ja me blogaajat toistemme viihdyttämisestä.Valtava vadillinen rosmariini-limesorbettia, joka toimi varsin kirjaimellisena suun raikastajana pää- ja jälkiruokien välissä.


Ruoan oli hyvää, mutta seura vielä parempaa: mitä lämpimintä, iloisinta, räävittömintä ja herkullisinta porukkaa nuo ruokablogaajat! Sen lisäksi, että pääsin vaihtamaan kuulumisia vanhojen kamujen kanssa, tutustuin ilokseni joukkoon uusia mahtavia naamoja.


Herkku-cheviche.


Ikävintä illassa oli se, että vedin kaikesta siitä ruokamäärästä varsin väsyttävät ähkyt, ja se, etten ehtinyt tutustua kaikkiin ympärillä pyörineisiin ihmisiin. Ei kai se auta kuin jatkaa blogaamista ja odotella seuraavaa mahdollista miittiä.

Ja lopuksi vielä vähän niitä ruokahommia.Omaan makuuni paras osa ateriaa oli ehdottomasti alkupalalautanen, joka piti sisällään seuraavia, Helkan säveltämiä ja blogaajien valmistamia herkkuja:

savumuikkua ja perunasalaattia
leipäjuustoa ja kirsikkatomaattihilloketta
savuporotartar ja marinoitua punasipulia
siikacheviche ja ruisleipää
paahdettua saaristolaisleipää, aura gold -moussea ja marinoitua omenaa

Pidin eniten chevichestä, porotartarista ja aura gold -moussesta, jotka veivät kyllä ihan kielen mennessään.


Pääruoaksi saimme pitkään kypsytettyä ja grillattua poron paahtopaistia herukkakastikkeella, peuramakkaralla ja omena-perunapaistoksella.Tuhoisan ihana jälkkärisetti, jossa mustikkajuustokakkua, suklaakakkua mansikkasorbetilla
ja loisteliasta punaherukkasorbettia. Lautasen tyhjäksi lapettuani olin aikalailla valmista kauraa
petiin.

Helkalle kiitos vieraanvaraisuudesta, avokätisestä tarjoilusta, laadukkaasta organisoinnista
ja tyylikkäästä hotellihuoneesta, kanssablogaajille mahtavasta seurasta!

5 kommenttia:

 1. Voi miten huippukaunis tuo cheviche on tuolla kipossa!

  Räävitön on hyvin ilmaistu ;).

  VastaaPoista
 2. Eikö ookkin! Tekis mieli hypätä uimaan chevichen joukkoon!

  VastaaPoista
 3. Mun suokkareita oli tosiaan kanssa toi cheviche, teki positiivisen vaikutuksen vaikka luulin etten perustais siitä ollenkaan!

  Täydellisiä kuvia sulla taas kerran. Oli aivan parasta tutustua, odotinkin sun tapaamista etukäteen innolla :) toivottavasti tosiaan kohtaamme jälleen!

  VastaaPoista
 4. Joo, mäkin vähän epäilin että tykkäänkö, mut se oli suussa sulavaa!

  Kiitti! (Ite en tietenkään oo tyytyväinen :D)

  Niin oli! :) Teistä oululaisista vois kirjottaa ihan oman postauksensa, ootte niin mainioita! Ilmoitan kun ilmaannun Ouluun, mennään yhessä syömään eiks niin :)

  VastaaPoista
 5. Ehottomasti mennään yhessä syömään kun ouluunnut! :)

  VastaaPoista