Parmesanissa pyöritellyt seitikimpaleet veivät kyllä kielen mennessään varsinkin, kun niiden kanssa naposteltiin lantturanskiksia. Kerrassaan nerokas resepti, jonka säveltämisestä on vastuussa Herkku & Koukku -blogin mainio Jytis.
Ensi kerralla testaan seitin asemesta jotain tuoretta, sillä neliskanttiseksi puristettu pakastekala hieman askarruttaa minua. Parmesanissa uitetut ahvenfileet esimerkiksi kuulostavat jotenkin aika syntisen ihanilta, lienee pakko kokeilla!
Lantturanuja pitäis kyllä tehdä useammin. Tosi helppoa ja kovin paljon vähä-ähkyisempää kuin potuista tehdyt vastaavat.
Parmesan-kalapuikot
1 pkt (400g) pakasteseitä tai muuta kalaa
1-2 kananmunaa
vehnäjauhoja
reilu keko raastettua parmesania
suolaa, pippuria
Leikkaa kohmeinen kala puikoiksi. Pyörittele puikkoa ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi seoksessa jossa on korppujauhoja, mausteita ja parmesania. Paista pannulla rapsakoiksi.
Lantturanut
puolikas tai yksi pieni lanttu
oliiviöljyä
puhdistamatonta merisuolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
Leikkaa kuorittu lanttu ranskalaisten muotoisiksi pötköiksi. Pane lantut kulhoon. Sekoita mausteet ja öljyt keskenään ja kaada seos lanttujen päälle, sekoittele. Kippaa lantut uunipellille mahdollisimman vähän toistensa päälle. Paista 225 asteessa kypsiksi ja rapsakoiksi. Nauti kalapuikkojen ja majoneesin kera.
Oi, mäkin voisin kokeilla parmesankuorrutettua ahventa tai siikaa. Neliönmuotoinen pakastekala ei houkuttele täälläkään! =) Ja noita lantturanskiksia täytyy myös tehdä jonain päivänä..
VastaaPoistaOi vitsi, vaikuttaa ihanalta! Mulla onkin sopivasti pari lanttua kaapissa.. :P
VastaaPoistaOi joo, affen varmaan olisikin ihanaa parmesanissa pyöräyteltynä, hyvä idea.
VastaaPoistaJa hei noi lantturanssonit, ystävä oli tehnyt illanviettoon justiinsa samoja ja toisella puolella peltiä oli punajuuritikkuja/lohkoja, syötiin majoneesi/smetana/ranskankermadipin kanssa (kaikki valkoiset asiat sekaisin joita kaapista löytyi), ihan mahtavaa!
Ja näyttää kyllä niin hyvältä tää fish&chips -annos että ah.
Kaupasta muuten lähteepi lanttu mukaan seuraavaksi!!
VastaaPoistaOho. Mä tein just viikonloppuna ystävilleni parmesan-paneroitua ahventa ja lanttupyrettä ja oli kuulemma ihanaa, eli voin puolesta-suositella :) Panerointi toimi myös tofun kanssa mainiosti
VastaaPoistaKokeiluun menee täälläkin. :)
VastaaPoistaLantturanskikset, joo! Ravintoloissa on alkanut viime aikoina näkyä bataattiranskalaisia, ovat myös hyviä.
VastaaPoistaJoo! Bataattiranskikset on kans tosi hyviä! Jenkeissä ne on kait kova sana.
VastaaPoistaHöh, mun aiempi kommentti katos jonnekin. Uusiks!
VastaaPoistaSara: Pitää ehkä hommata affenta ihan lähiaikoina ja testata!
Kermaperse: Joo, lantturanut kehiin!
Jytis: Oijoi, punajuuriranuja pitää kokeilla! Mun mielestä sun kalapuikkokuva oli paljon herkullisempi kuin mun!
Nanna: Anna palaa! Tein just äsken sun punajuuribrownieseja, tosi muhkeita! :)
johanna: Okei, pakko kokeilla! Oliks sulla joku kastike siihen?
Hiilarihirmu: Kiva, kerro sitten tykkäsikkö! :)
Lantturanut lähtee tänään iltapalaks. Jes!
VastaaPoistaHyvä lanttu!
VastaaPoistaPuristin ranskankerman sekaan limen mehua ja maustoin vielä suolalla, pippurilla ja chilillä. Ei siis sen kummempaa, mutta toimi hyvin!
VastaaPoistajohanna: kiitti vinkistä! Kokeilen.
VastaaPoistaHyvältä kuulostaa! Kiva löytää uusia käyttötapoja pakastekalalle :)
VastaaPoistaTäytyypä sanoa perheen pilkkijille, että tuovat kotiin ahventa ja testata ahvenenkin kanssa:)
Mira: Joo, parmesanikuorrutus tekee kyllä pakastekalalle ihmeitä! :) Olispa mullaki oma pilkkijä!
VastaaPoistaMahtavuutta, lantturanet!
VastaaPoistaKiitos vinkistä, tää on taas näitä arjen yksinkertaisuuksia, joita ei vaan tuu ite ajatelleeksi..
Laitoin pellille lantun lisäksi kaskinauris ja porkkana-viipaleita ja ai maailman mahtavuus, miten hyviä olikaan! :)
Näitä tehdään taatusti tästälähtien usein!
kookoo: Jee, kiva että kokeilit! Ite en juurikaan syö perunaa, joten siinä mielessä lantturanut on kyllä kivoja. Ja pitää kyllä ehdottomasti kokeilla myös naurisranskalaisia! Kiitos vinkistä :)
VastaaPoistaNyt on kokeiltu täälläkin. Lantturanskikset olivat mahtavia! Kalapuikkoni jostain syystä hajosivat pannulla... Liekö ollut liian vähän rasvaa ja taisin käännellä liian aikaisin myös.
VastaaPoistaMuokkasin myös kalapuikkojen ohjetta karppaajalle sopivammaksi. Käytin vehnäjauhojen sijasta mantelijauhoja ja korppujauhot korvasin fibrexillä.
Hiilarihirmu: Mahtavaa että kokeilit ja tykkäsit! Lantturanut on mun mielestä kyllä esikuvaansa potturanskiksia paljon paljon maukkaampia.
VastaaPoistaKalapuikot hajoilivat kyllä mullakin pitkin pannua, parmesani teki niiden pinnasta niin tahmean, että niitä oli vaikea käsitellä. Kuvassa tietysti ne mallikelpoisimmat kappaleet :D Kiitos vinkistä, ensi kerralla vaihdan itekin vehnäjauhot mantelijauhoihin! :)