lauantai 30. huhtikuuta 2011

Vappuhommia


Vappu on kyllä eri kiva juhla, sillä silloin tulee mässättyä tuhatmäärin kaikkea ihanaa ja keväistä. Kuten juustoja, suklaakakkuja ja kuohuviinipohjaisia drinkkejä.

Vappupäivältä en toivo mitään muuta kuin sateettomuutta, jotta saan raahata itseni, vilttini ja kylmälaukkuni lähipuiston nurtsille napostelemaan ja kavereiden vilteillä kuokkimaan. Tällä kertaa olen ottanut piknikeväiden suhteen hämmästyttävän iisisti siihen nähden, että yleensä homma on tupannut hieman karkaamaan käsistä.

Tänä vappuna ajattelin panostaa oikeastaan vain munkkeihin. Tiedä sitten, miten hyvä taikka huono idea on seistä vappupäivän aamuna lieden ääressä kärventämässä puolilitraista taikinaa. Sopia toivoo siis, että munkit onnistuvat!

Tänään aion marssia suoraan valmiiseen pöytään, juuri avatun Pinellan vappulounaalle. Jos joku kaipaa vinkkejä vappuatrioihinsa, Ylen Olotila-sivuilta löytyy rukaamani keväinen menu.

Kepeää ja herkullista vappua!

3 kommenttia:

 1. Kuohuviiniä...? Shampanjaa se olla pitää näin vappuna! Toivon suosiollista säätä, onnistuneita eväitä ja hilpeää mieltä vappupäivän piknikille! Hurjasti terveisiä täältä pohjoisesta ♥

  VastaaPoista
 2. ...Aattelin soveltaa laatimaasi keväistä menu´ta äitienpäivänä! Naapurin kanssa pidetään yhteiset brunssit. Jälkiruuaksi kuitenkin jäätelön sijaan italialaista suklaakakkua, sinun reseptilläsi tietenkin!

  Mitenkä munkit onnistuivat? Meillä jäivät tänä vuonna paistamatta.

  VastaaPoista
 3. Kuohuviini on köyhän shampanja, valitettavasti :( Sää oli varmaan pohjoista suosiollisempi, vaikka vappupäivänä oli kyllä karmean kylmä!

  Äitienpäiväbrunssi yhdessä naapurien kanssa kuulostaa ihanalta! :) Munkit jäivät täälläkin paistamatta, taidan paistella ehkä huomenissa. Mulla on nimittäin kaapissa kyytönmaitoa ja aion leipoa munkit siihen!

  VastaaPoista