sunnuntai 7. elokuuta 2011

Mullasta lautaselle

Kesällä ei juuri muuta kannattais kokata kuin erilaisia salaatteja. Tuoreet vihannekset ovat niin halpoja, hyviä ja raikkaita, että voisin ilomielin uiskennella niissä vaikka koko kesän.

Parhaita salaatteja ovat sellaiset, joiden raaka-aineet on napsittu omasta tai kaverin puutarhasta. Onni onnettomuudessa, että kaverini ovat puuhanneet keittiöremonttia koko kesän eivätkä liedettöminä ole pystyneet pihamaansa satoa hyödyntämään - arvatkaa vaan, kuka on ollut käsi ojossa ottamassa vastaan paperipussiin pakattuja multamaan antimia!

Satoisan salaatin päälle paistoin reilut siivut halloumia ja ripottelin kaapista löytyneet viimeiset viinirypäleet. Loppukesä, älä mee!


Satoisa salaatti

pari kourallista hyvää salaattia
oman (tai toisen) maan villirucolaa
lehtipersiljaa suoraan penkistä
tomaattia
pieni keltainen kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
puoli pakettia halloumia
luomuauringonkukansiemeniä
kesäsipulia
viinirypäleitä
oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Kokoa salaattipohja, lohko tomaatit. Kuumenna pannulla vähän öljyä ja pilko valkosipulinkynsi kuullottumaan. Viipaloi kesäkurpitsa ja halloumi, pane pannulle paistumaan. Ripota sekaan siemenet. Anna niiden saada väriä pintaan. Kippaa paistetut herkut salaatin sekaan, lisää viinirypäleet ja mausteet. Nauti.

5 kommenttia:

  1. Yhdyn niin toisen kappaseen ekaan ja kolmannen kappaleen vikaan lauseeseen!

    VastaaPoista
  2. Kyllä nuo avomaalla kasvatetut salaatit vaan maistuu ihan käsittämättömän paljon paremmalle kuin kaupan pussikama. Vaikka on sekin parempaa tällä hetkellä kuin tammikuussa. Mutta silti. Otetaan kaikki ilo irti tästä elokesästä! :)

    VastaaPoista
  3. Aah, pikkuruiset kesäkurpitsat pääsivät arvoiseensa petiin :)

    VastaaPoista
  4. Hannele: Mä aina ihailen sun kausiajattelun mukaisia herkkuja! :) Sovitaan, että loppukesä on vasta aluillaan.

    Tusla: Joo, niin tekevät. Rucolassa oli ihan tajuton ero, maasta nostettu oli tosi tosi paljon parempaa kuin kaupan. Ilo irti!

    Heidi B: Sinne pääsivät, en raaskinut tehdä säilykkeitä! :)

    VastaaPoista
  5. Vielä kun saisi jostain halloumipuun ;)

    VastaaPoista