Onnekseni homma kuitenkin selvisi ja kuvat palautuivat takaisin alkuperäisiin uomiinsa. Muutaman uusimman postauksen kuvat vielä uupuvat, mutta sekin homma lienee kohta hoidossa. Päivittäminen on ollut yllämainituista syistä hieman jäissä. Jospa lokakuu (huh!) ois hyvä alku uudelle startille.
Olen tehnyt ruokaa. Olen leiponut. Olen käynyt ulkona syömässä ja unohtanut ottaa ruoka-annoksista kuvat. Olen käynyt reissussa ja tuonut itselleni ruokatuliaisia. Peruskauraa. Mutta jotain tavanomaisesta ruoka-arjesta poikkeavaakin on tapahtunut. Eräänä päivänä sain nimittäin istua valmiiseen pöytään syömään suklaakakkua.
Suklaakakun oli leiponut ruokataloutemme toinen osapuoli. Kun jokin asia tapahtuu harvoin, se tuntuu ihan erityisen hienolta. Suklaakakku oli tosi hyvää, samettista ja täyteläistä. Vielä parempaa se oli seuraavana päivänä.
Valmiin pöydän suklaakakku
(ohje oli hitusen muokkailtu versio Hellapoliisin reseptistä, mutta koska kyseisen reseptin sivulle ei enää pääse ilman rekisteröitymistä, on jätettävä linkittämiset sikseen)
Pohja:
200 g suklaa-digestivejä
n. 50 g voita
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
200 g tummaa suklaata (70-prosenttista)
250 g maitorahkaa
½ dl raakaruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1 iso Daim-patukka
Murskaa keksit ja lorauta sekaan sulatettu voi, sekoita. Mikäli seos jää liian kuivaksi, lisää vähän voita tai maitoa. Painele seos leivinpaperilla päällystettyyn irtopohjavuokaan.
Pane liivatteet vedelle täytettyyn kulhoon likoamaan. Sulata suklaa. Murskaa Daim. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka, sitruunamehu ja sokerit. Sekoita joukkoon sula suklaa ja Daim-murske. Puristele liivatteista vedet pois, kuumenna kattilassa pieni tilkka vettä ja kippaa liivatteet sekaan, sekoita. Kaada neste täytteen sekaan ja sekoita vimmatusti.
Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja anna jähmettyä ainakin pari tuntia. Koristele esimerkiksi pakastetuin mustikoin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti