maanantai 6. elokuuta 2012

Tampere haltuun.

Kesäloman kunniaksi suuntaan nokkani kohti haaveideni Tamperetta. Pidän kaupungista, erityisesti sen toreista, kahviloista, ihmisistä ja siitä, että keskusta ja palvelut ovat levittäytyneet hitusen laajemmalle alueelle kuin Turussa.

Useista visiiteistä huolimatta kaupunki on minulle vielä hieman vieras. Niinpä kysynkin: mitä tehdä Tampereella? Missä syödä, missä juoda, missä uida, missä saunoa? Missä maisemat, missä paras salaatti? Mikä on Tampereen paras ravintola? Ihanin kahvila? Mitä muuta ihminen voi kesälomallaan tehdä kuin syödä?

Lupaan ottaa neuvoistanne vaarin. 


Tammerin pihalla joulukuussa 2010. Oispa ensi viikolla vähän lämpimämpää.
(Kuva: Valtteri Hentilä

29 kommenttia:

  1. Kannattaa kokeilla Gastropub Tuulensuuta Hämeenpuistossa. Ravintola ei prameile sisutuksella, mutta ruoka on todella hyvää. Tunnelma on eurooppalaisen tiivis ja viihtyvä. Ja on valittu myös parhaaksi suomalaiseksi olutravintolaksi. Mahtava paikka!

    Niin ja sitten on tietty nähtävä Tammelan tori, Tampereen kauppahalli, Pyynikin näkötornin näköalatasenne ja munkkikahvit ja sitten illalla vielä Paapan Kapakka.

    Mukavaa Tamperetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Tuulensuu testattiin tänään, oikein kiva paikka. Rento, tunnelmallinen. Ruoka oli hyvää mutta sitä oli hieman liian vähän. Menen silti varmasti uudestaan!

      Huomenna torille, ellei sada kaatamalla! Pyynikin munkit on kyllä ihania!

      Poista
  2. Tampereen parhaat salaatit löytyvät ainakin Cafe ja Salad Bar Sanna's -nimisestä paikasta, joka sijaitsee Laukontorin kupeessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseisen paikan testasin viime kerralla, maineensa veroiset salaatit! :)

      Poista
  3. Minäkin liputan Pyynikin munkkien puolesta. Ja Armaan jäätelöiden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyynikin munkki on kyllä järkyttävän hyvää. Armaksen jäätelölle huomenna!

      Poista
  4. Minäkin olin tulossa vinkkaamaan Gastropub Tuulensuuta, maalaislohkoperunat ovat täydelliset pieneen nälkään! Legendaarisin kahvila on ehkä Ojakadun (ihan tuon Tammerin lähellä) Vohvelikahvila, ja samalla kadulla sijaitseva Runokin on kiva. Lisäksi jos on jätskikelit, Siperian alakerrasta saa Tampereen jäätelötehtaan italialaista jäätelöä. Tervetuloa visiitille! : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ojakadun ihanat kahvilat testasin viime reissulla, mutta ainakin Runoon meen kyllä uudestaan. Tulispa jäätelökelit, huonolta näyttää!

      Poista
  5. Tampereella olen syönyt parasta ruokaa ikinä ravintola C:ssä rautatieaseman vieressä. Mielettömän hyvää! Ja niinkuin tuossa jo mainittiinkin, Plevnasta, Siperian alakerrasta löytyy huikeita Tampereen jäätelötehtaan jäätelöitä. Viime vuonna söin siellä mielettömän hyvää raparperisorbettia.

    Kahviloista omia lemppareita Ojakadun vohvelikahvila, ja samalla kadulla Runo myös käymisen arvoinen. Ojakadulla kannattaa myös aivan ehdottomasti käydä Vintage Gardenissa! Sieltä löytyy ihania vintage-vaatteita, asusteita, kenkiä, SuperMukavan vaatteita ym. ihanaa koruista laukkuihin. Niin ja jos vielä palataan kahviloihin, cafe Europa on myös kiva paikka, etenkin drinksuille (mahtavia sangriakannuja :) ).

    Arboretum Hatanpäällä on kesäaikaan todella kaunis ja mukava paikka päiväkävelylle. Viikinsaari on myös mukava paikka, sieltä löytyy lainattavaksi kesäpelejä mölkystä petankiin ja lavatansseja pari kertaa viikossa. Laiva kuljettaa perille Laukontorilta. Keskustorilla on 7.-21.8. ranskalainen ruokatori ja tämän viikon torstaina näyttäisi olevan Tapahtumien yö. Finlaysonin takaa löytyvä Tallinpiha on myös ihana paikka.

    Tampere on ihana! Harmi, että siellä en enää asuu, kaipuu takaisin on kova, niinkuin ehkä viestistä saattoi huomata :) Ihanaa Tampereen reissua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos monista vinkeistä! Arboretumiin pitää päästä! Tapahtumien yö kuulostaa hyvältä, mitähän kaikkea siellä on! Viikinsaarikin kuulostaa hyvältä, tulispa vaan saarikelit! Ojakatu on kyllä ihan paras katu, sinne huomenna. Ja ranskalaiselle torille! :)

      Poista
    2. Ja Tampere tosiaan ON ihana! Meinaatko palata takaisin?

      Poista
    3. Ikävä kyllä en :( Ei toi työllisyystilanne oikein hyvältä näytä siellä, joten pääkaupunkiseudulle jäädään. Onneksi Tampereella asuu paljon kavereita niin voi käydä aina fiilistelemässä ihanaa Tamperetta :)

      Poista
  6. Kiitos vinkeistä! :) Runo, Pyynikin munkit ja Sannan salaattibaari ovat hyviksi todettuja, mutta gastropubeista Tuulensuu testaamatta! Samoin jäätelötehtaan herkut. Kauppahallin ihana Four Seasons on ihana!

    VastaaPoista
  7. Jos etsit hyviä raaka-aineita, kannattaa pistäytyä Keittiöelämää-kaupassa Aleksis Kiven kadulla. Kävin siellä muutama viikko sitten ja sain mm. aivan ihanaa manteliöljyä ja balsamicoa, jossa ei ole yhtään etikkaa. Todella asiantunteva omistaja, joka tunsi jokaisen tuotteensa ja sain maistella (ja tulihan niitä joku tuote kotiinkin mukana) kaikkea todella hyvää. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä vinkistä, suuntaan sinne huomenna! :)

      Poista
  8. Saunoa kannattaa Rajaportin saunalla: http://www.pispala.fi/rajaportinsauna/ Jos haluaa yhdistää saunomiseen ruokailun löytyy Pispalasta myös Pispalan Pulteri: http://www.pispalanpulteri.fi/, jota en ole itse testannut, mutta kuulemma on hyvää. Pispalassa kannattaa muutenkin käydä, siellä on kaunista.

    Arboretumilla kannattaa pitää piknik. Siellä on myös kahvila, mutta tarjonta ei ole kovin hyvä.

    Tampereen jäätelötehtaan jäätelöä kannattaa maistaa. Sitä saa ainakin Siperiasta ja kahvilasta nimeltä Aitoleipä. Maitokaupasta saa mahdollisesti vielä paremman jäden. Armas-perheen kaikki on muutenkin täydellistä: http://www.armasperhe.com/ Jos sinihomejuustoa sattuu olemaan tarjolla, ei kannata ohittaa.

    Kahvia ja miksei kaljaakin kannattaa juoda pilvisellä säällä ravintolassa 931 (ei ole terassia, mutta kaupungin paras latte ja palvelu, myös kelvollista salaattia). Loistava terassi taas on Telakalla, joka tarjoaa myös hyvät kahvit ja alkoholia. Oikein hyvää ruokaakin Telakalla on. Suosittelisin myös kahvila Runoa ja Valoa (Valossa hyvä salaatti!), molemmilla terassi. Kahvila Taikapapu myös tarjoaa loistavaa kahvia.

    Salhojankadun pubissa kannattaa maistella brewdogin olutta (ei mikään paikallinen erikoisuus, mutta niiiin hyvää). Teerenpelistä ja Plevnalta taas saa oikeasti paikallista juomaa. Kolmas hyvä paikka juoda alkoholia on Alanya, joka tosin ei tarjoa listoillaan mitään kovin hienoa.

    Yöllä voi käydä hakemassa Dapinoksesta (kebula) lammasvarrasta. Krapulassa taas voikin sitten käydä syömässä ravintola Borneossa annoksen numero 18. Jos haluaa syödä vähän paremmin löytyy Hella & huone, Bertha, C.... Näitä ravintoloita voinee kaikkia suositella: http://www.foodisart.fi/ Lounaaksi kannattaa ehdottomasti syödä kauppahallissa 4 vuodenaikaa -ravintolan ranskalainen kalakeitto. Se on täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos kattavasta kommentista! :) Sain monta vinkkiä. Dapinos rupes samantien kiinnostamaan, Berthaa olen myös miettinyt. 4 vuodenaikaa on testattu, tosin kalakeitto vielä testaamatta. Ihana paikka!

      Taikapapuun taidan suunnata tänään. Ja Rajaportin saunalle ehkä myös! Pääseekö siellä uimaan vai onko saunominen homman funktio? Ajoimme eilen Pulterin ohi, vaikutti varsin lystikkäältä paikalta.

      Poista
  9. Ojakadun Vohvelikahvila ja Runo on kyllä kivoja, tuo vähän matkan päässä sijaitseva Valo samoin! Ja Café Europassa on mainiot salaatit. Saunaksi suosittelen Kaupinojaa, se taitaa olla rakennettu joskus toissa vuonna edellisen palaneen tilalle (ja on siis ehkä modernein, LED-tähtitaivas saunan katossa jne.). :)

    Sniif, Tampere. Oon käynyt siellä tässä kuussa kahdesti, mutta enpä taida saada tarpeekseni ennen kuin joskus muutan sinne takaisin. Nauti munkin puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Europaa kehuvat monet, olen joskus käynytkin siellä mutten tajunnut tilata mitään syötävää. Luotan sun salaattisuositukseen! :)

      Saunahommat kiinnostaa, voiko Kaupinojalla uida? LED-tähtitaivas kuulostaa ihan parhaalta! :D

      Tampere on vienyt munkin sydämen. Pelkään vaan että jos muutan tänne, kyllästyn. Mikähän ois ihanin paikka asustaa Tampereella?

      Poista
    2. Kyllä kuulemma voi! Minä oon käynyt Kaupinojalla vaan talvella, mutta eräs Mieshenkilö tiesi kertoa :)

      Näsijärven rannalla on Rauhaniemi, jossa on hieno maasto ja korkeita kerrostaloja ja niistä epäilemättä huikeat näköalat. (Tosin Rauhaniemessä on myös Lapinkaari-niminen vaihtarihelvetti. :D) Ja Tampella siinä Rauhaniemen ja keskustan välillä on aika uusi ja huikea! ... ja kallis.

      Poista
  10. Suosittelen myös monen kehumaa Vohvelikahvilaa, se on ihana!: ) Yleensä se onkin ihan täynnä. Myös Pyynikin näköalat (ja munkit) kannattaa todellakin katsastaa.

    Jos haluaa hyvää pizzaa Tampereella kivassa miljöössä, niin kannattaa suunnata pizzaria Napoliin.

    Niin ja jos haluaa maailman parasta suklaakakkua tai vaan jotain muuta ihanaa kakkua, niin kannattaa käväistä cafe la famillessa Finlaysonin läheisyydessä : ) sieltä saa todella hyvää kahvia myös!

    Hauskaa, että suuntaat tänne Treelle lomailemaan, kun itse teen juuri päinvastoin ja ikävöin Turkuun!: D Onneksi pääsen pian muuttamaan takaisin sinne. Tampereelta puuttuvat kivat pikkuravintolat, esim. Blanko ja Panini ja Mami jajaja : D Tuntuu, että täältä saa joko hamppareita tai sitten fine dining -ruokaa ja se ei oikein opiskelijalle sovi : D mutta on Tampere ihan kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelikahvilassa oon piipahtanut kerran viime visiitillä, se oli tosiaan kyllä suloinen paikka. Ja Pyynikin munkit ovat ihan taivaallisia, saispa reseptin!

      Pizzavinkki laitettu korvan taakse. Cafe la Famillea on suositellut nyt niin moni, että sinne täytyy kyllä mennä.

      Turussa on omat juttunsa, juuri rannan ravintolat ovat varsinkin kesällä ihania. Ruokakin on hyvää, paitsi Paninissa on taso valitettavasti laskenut jonkin verran. Mami on ikuinen suosikkini ja sitä tulee ikävä jos Turusta lähden. Muilta osin Turku on kuitenkin toisinaan vähän tylsä, sillä esimerkiksi iltaan asti auki olevia kahviloita ei juurikaan ole. Samoin gastropubien genre loistaa poissaolollaan. Mulla taas on Tampereesta sellainen olo, että täällä on enemmän kivoja rentoja kahviloita ja pubeja, jonne piipahtaa opiskelijabudjetilla. Mutta niinhän se on että kaikkeen kyllästyy! :)

      Poista
  11. Kahviloista ainakin cafe la famille. Aivan ihana ranskaaistyyppien kahvila, joka leipoo ja valmistaa itse tuotteet! Kahvilan kookos-ananassmoothie on parasta!

    Toinen hyvä kahvila on Kahvila Valo, jossa parasta kahvia, paahdetaan itse. Myöskin sunnuntai brunssit siellä on aivan ihana!

    Jos ruokaa haluaa, niin kannattaa kokeilla kauppahallin neljä vuodenaikaa. Tosi hyvää lähiruokaa!

    Myös kaikki edellämainitut paikat on tosi hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. La Familleen menen heti tänään! :) Kuulostaa niin hyvältä. Valon olen testannut viime reissulla, ihanan tunnelmallinen paikka! Neljä vuodenaikaa samoin, ruoka on ihan järkyttävän hyvää.

      Kiitos vinkeistä! :)

      Poista
  12. Eksyin viime viikolla Tampereella tyylikkääseen tapas-ravintolaan nimeltään Inez, kannattaa kokeilla: http://www.gastropub.net/inez/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Inez piti testata jo viime reissulla! Sinne siis! :)

      Poista
  13. Jos on kiinnostunut raakaruoasta, löytyy myös smoothie studio. Tai jos innostuu teestä teehuone pieni kilpikonna. http://www.pienikilpikonna.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni Kilpikonna avaa ovensa huomenna - Helsingissä! :( Tai sitten en vaan osannut katsoa sivuilta Tampereen mestan osoitetta. Höh! Smoothie Studio kuulostaa ihanalta!

      Poista
  14. Voi se on muuttanut.:(

    VastaaPoista