Neljän naisen ruokakerhomme kokoontui jälleen tapansa mukaan, mutta tällä kertaa teeman kera. Olimme valinneet tapaamisen johtoajatukseksi ranskalaisen keittiön ja niinpä pöytä notkuikin toinen toistaan ihanampia herkkuja. Oli tuulihattumaisen pehmeitä juustokeksejä, bouillabassea, pähkinäisiä uuniomenoita, clafoutista ja sitten sitä sinihomejuustopiirasta.
Ranskalaisen keittiön salaisuuksien paljastamiseksi ei todellakaan riitä yksi kerhotapaaminen. Ihan ehdottomasti tarvittaisiin kerho, jossa tehdään pelkästään ranskalaista ruokaa!
Sinihomejuustopiiraan ohje löytyi tottakai Ranskalaisen keittiön salaisuudet -opuksesta, jonka sivuilta löytyy kokoelma toinen toistaan herkullisempia quiche-ohjeita. Juustopiiras oli kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava. Piiraan päälle kasasimme rucolaa, pekaanipähkinöitä ja hunajaisen vinegretin. Harmitti suunnattomasti, etten yksinkertaisesti jaksanut syödä piirasta enempää kuin yhden palan.
Sinihomejuustopiiras
pohja:
(n. 20-senttiseen vuokaan)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
7 rkl voita
n. 2 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
täyte:
n. 100 g homejuustoa (käytimme Saint Aguria mutta myös Roquefort ja Aura passaavat hyvin)
200 g kermaista, maukasta juustoa
4-5 rkl kuohukermaa
2 munaa
suolaa
valkopippuria
hiven valkosipulia (raastoimme sekaan puolikkaan valkosipulinkynnen)
(ruohosipulia)
vinegretti:
loraus oliiviöljyä
loraus hunajaa
pikkuripaus suolaa
puristus sitruunamehua tai liraus valkoviinietikkaa
Valmista pohja nyppimällä rasva jauhojen sekaan. Lisää suola. Lisää vettä sen verran, että saat aikaan taikinan. Painele taikina 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Raasta kermajuusto. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
Tarjole jäähtynyt piiras rucolan ja pekaanipähkinöiden kera. Valuta päälle vinegretti.
Sinihomejuustopiiras
pohja:
(n. 20-senttiseen vuokaan)
2 1/2 dl vehnäjauhoja
7 rkl voita
n. 2 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
täyte:
n. 100 g homejuustoa (käytimme Saint Aguria mutta myös Roquefort ja Aura passaavat hyvin)
200 g kermaista, maukasta juustoa
4-5 rkl kuohukermaa
2 munaa
suolaa
valkopippuria
hiven valkosipulia (raastoimme sekaan puolikkaan valkosipulinkynnen)
(ruohosipulia)
vinegretti:
loraus oliiviöljyä
loraus hunajaa
pikkuripaus suolaa
puristus sitruunamehua tai liraus valkoviinietikkaa
Valmista pohja nyppimällä rasva jauhojen sekaan. Lisää suola. Lisää vettä sen verran, että saat aikaan taikinan. Painele taikina 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Raasta kermajuusto. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut.
Tarjole jäähtynyt piiras rucolan ja pekaanipähkinöiden kera. Valuta päälle vinegretti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti