maanantai 11. helmikuuta 2013

Anti-japanilainen jälkiruoka: passionhedelmätiramisu

Japani-teemabileiden jälkiruoka ei ollut laisinkaan japanilainen. Alunperin suunnitelmissa oli tehdä vihreä tee -tiramisua, jollaista pääsin maistamaan Berliinissä Kimchi Princessissa. Korealaisravintolan jälkkäri oli ihan unelmaisen hyvää ja osui erityisen hyvin kaltaiseni vihreä tee -hullun makuhermoon.

Tarkoituksena oli rakentaa samanmoinen setti japanilaisiltamien kruunuksi, mutta unohdin ostaa matcha-jauhetta, joka olisi mielestäni ollut vähän niin kuin olennaisin ainesosa koko hommassa. Hätäpäissäni ryhdyin kehittämään tilalle jotain muuta tiramisun muotoa, eikä lopputulos ollut ollenkaan hullumpi. Lupaan ja vannon palaavani vielä vihreä tee -tiramisun pariin, mutta nyt saanen esitellä: hedelmäinen mutta täyteläinen passionhedelmätiramisu, olkaa hyvä!




Passionhedelmätiramisu
(noin 8 annosta)

puoli pakettia Savoiardi-keksejä
2 pientä päärynää
4 kananmunaa
250 g mascarponea
n. 1 dl ruokosokeria
4 passionhedelmää
passionhedelmää sisältävää hedelmämehua

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele sekaan.

Jos teet jälkiruoan annosmaljoihin, paloittele keksit noin kolmeen osaan. Kostuta keksit hedelmämehussa. Pane maljan pohjalle 3-5 keksinpalasta, yhteensä noin puolentoista keksin verran. Paloittele päärynät ja lisää keksinpalojen päälle reilusti päärynälohkoja ja kaavi sekaan vähän passionhedelmän sisusta. Lusikoi päällimmäiseksi kerrokseksi reilusti mascarponeseosta. Peitä maljat lautasilla tai kelmulla ja pane jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi vetäytymään. Koristele pinta reilulla määrällä passionhedelmän sisusta.

2 kommenttia:

  1. AH, en tiedä mikä tuossa passionhedelmässä on niin ihanaa mutta olen aivan hulluna siihen taas. Syön sitä yleensä lusikalla suoraan kuoresta :)

    Kaunis jälkiruoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin minäkin! Ihan liian harvoin tulee ostettua, sehän ois ihan sairaan hyvää juurikin suoraan kuoresta lusikoituna tai vaikka kreikkalaisen jogurtin seassa. Lähenpä torille katsomaan josko löytyis! Ja kiitos! :)

      Poista