torstai 11. huhtikuuta 2013

Hedelmäsalaatin paluu

Ja nyt siihen lupaamaani ysärijälkkäriin! Kyseessä on tietysti ja itseoikeutetusti hedelmäsalaatti. Ananasmehussa pehmenneet banaaniviipaleet, hedelmäcocktailpurkin mukana tulleet pinkit kumikirsikat ja kummallisen mauttomat papaijapalat, tölkkipersikka ja lohkottu omena. Niin nostalgista!

Syön tosi huonosti hedelmiä, sillä inhoan kuorimista enkä saa minkäänlaista iloa esimerkiksi periaatteessa hyvänmakuisen omenan haukkaamisesta. Omena-asiaan vaikuttaa varmasti lapsuuteni, jonka vietin kaikissa niissä puutarhamme useissa omenapuissa roikkuen ja omenia JATKUVASTI syöden. Omena välipalaksi, omena kesken leikin, omena siellä, omena täällä, syö omena, ettei se pilaannu!

Hedelmien syöminen onnistuu siis tätä nykyä vain, jos ne ilmaantuvat pöytään jossain muka-hienommassa muodossa kuin sellaisenaan. Teen usein iltapalaksi rahkaa, jonka sekaan panen marjoja ja hedelmiä. Toinen vaihtoehto huijata suuhun kasa hedelmiä on tekaista vanha kunnon hedelmäsalaatti. Sitä voi ja kannattaa kuitenkin vähän varioida.

Lempparihedelmiäni salaattihommissa ovat tuore mango, kiwi, banaani ja passionhedelmä. Ihanalta Ioannalta opin, että hedelmien sekaan kannattaa ripotella mausteita. Kardemumma on ihan parasta, samoin kaneli ja vaniljahippuset. Myös tuore minttu antaa herkullisen säväyksen hedelmäjälkkäriin. Lusikallinen turkkilaista jogurttia ja pikkuloraus hunajaa antavat hedelmäkarkeloille viimeisen silauksen.

Veitsi heilumaan ja hedelmät huiviin!

Hedelmäsalaatti 2.0
(kahdelle)

(se katkaraputacoista jäänyt) puolikas mango
1 iso banaani
2 kiwiä
1-2 passionhedelmää
tuoretta minttua
kardemummaa
ceylonkanelia
vaniljajauhetta

lisäksi:
turkkilaista jogurttia
hunajaa

Paloittele hedelmät passionhedelmää lukuunottamatta. Sekoita kulhossa, lisää passionhedelmän hedelmäliha ja mausteet. Nauti lisukkeiden kera.


4 kommenttia:

  1. Tää on kyllä ihan kasarikin ja seiskytkin....ja aina yhtä hyvää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No totta kyllä. Entä seitkyt? Niin hyvää ja aina muodissa!

      Poista