sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Kaalicarbonara ja kesähurmos

Hengissä ollaan, vaikka viime viikkoina (öh, kuukausina?) on ehkä hieman muulta vaikuttanut. Keittiö on kumissut tyhjyyttään, sillä bloggarilla on ollut hieman liikaa muuta askaretta käsissään. Muun muuassa 55-tuntisia työviikkoja kahden sorttisen työteon muodossa, viheliäisten viisaudenhampaiden poistoja ja lopulta, onneksi, vielä yksi ihana Barcelonan-reissu. Huh! Ensi viikon jälkeen alkaa käytännössä katsoen loma, sillä aion tehdä ainoastaan yhtä (1 kpl) työtä. Ja päivittää blogia koko kevään edestä.

Kaiken kiireen keskellä kesä tuli ihan varkain. Kesäsuunnitelmat kytevät mielessä jatkuvasti, samoin kaikki ihanat, kesäiset reseptit. Eilen teimme vakavan investoinnin ja ostimme 9,90 eurolla pikkuisen pallogrillin, jonka tehtävä on viedä meidät puistoon, pihalle ja rantaan mahdollisimman monena kesäiltana. Parhaat grilliherkkuvinkit kommenttilooraan!

Paras kesäruokavinkki sen sijaan tulee tässä: Tehkää kaalicarbonaraa! Glorian Ruoka & Viinin (vaikka oikeastaan kylläkin karppifoorumin) tarjoama resepti on vienyt sydämeni ihan totaalisesti. Vehnätontä arkiruokavaliota noudattavana kaipaan toisinaan kovasti juuri pastaa sen helppouden ja muunneltavuuden takia. Vaan kukapa olisi arvannut, että ihana, makea varhaiskaali sopii carbonarakastikkeen kaveriksi jopa paremmin kuin pasta!

Kaiken kukkuraksi resepti on tosi helppo ja nopea. Voiskohan varhaiskaalia kasvattaa ikkunalaudalla? Entä minkä muun pastakastikkeen seuraksi kaali sopisi?



Kaalicarbonara
(kahdelle nälkäiselle)

1 kg varhaiskaalia
suolaa
180 g pekonia
50–100 g voita
100 g pecorinoa tai parmesaania
4 (luomu)kananmunankeltuaista
1 dl lehtipersiljaa tai basilikaa
mustapippuria myllystä

Irrota kevätkaalista lehdet ja leikkaa ne pikkurillin paksuisiksi suikaleiksi. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja mausta se suolalla. Keitä kaalisuikaleita 1 minuutti. Nosta kaali kauhalla siivilään. Jäähdytä kaali laskemalla siivilään kylmää vettä. Näin kaali säilyy kirkkaan vihreänä. Valuta kaali kuivaksi.

Leikkaa pekoni suikaleiksi. Ruskista se rapeaksi suuressa kasarissa tai paistinpannussa. Lisää voi ja anna sen sulaa. Lisää kaali ja pyörittele, kunnes se on lämmennyt.

Annostele ruoka lautasille ja raasta juusto päälle. Revi yrtinlehtiä pinnalle ja rouhi pippuria päälle. Kruunaa annokset raaoilla kanamunankeltuaisilla.

10 kommenttia:

  1. No nyt uusimmassa GRW:ssä oli kukkakaalicarbonaaraa...meinaan tehdä sitä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomasin, aion myös tehdä! Kukkakaali on ihanaa ja kaipaan aina uusia ideioita sen käyttämiseen. :)

      Poista
  2. Tämä oli tosi hyvää ja nopeaa! Oioin reseptiä kyllä entisestään ja lisäsin kasvihuoneesta pinaattia sekaan, mutta ei se huono ollut. Ja takuulla tehdään toistekin. Kiitos jakamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ollutki! Niin helppoa. Tosin tein tätä kerran isommalle porukalle, kuudelle hengelle, se ei ollut enää yhtä kätevää kun kaalia tarvittiin tosi paljon ja siitä kerkes päästä pannulla liikaa nestettä. Kahden hengen atriana toimii paremmin. Tai sitten mun kaaoskokkaus käynnistyy aina, kun teen ruokaa isommalle porukalle. :D

      Poista
  3. Kaalicarbonara! Menee muuten heti testaukseen! Pekoni ja kaali sopivat muutenkin niin hyvin yhteen. Grilliin tykkään laittaa myös pekonia (:D), yleensä kääräisen ne parsojen ympärille. Ja ribsit on ihania myös! (ne ehkä vaativat vähän isomman/tehokkaamman grillin, mutta jos esikypsennys on tehty huolella, onnistunee myös pallogrillillä) Omatekoinen, mausteinen makkara olisi myös ihanaa. Söin Reinin Lihan lammasmakkaraa vappuna, ai että kun se oli ihanaa. jotain sellaista olisi kiva itsekin tehdä, mutta jotenkin tuo makkaroiden tekeminen on jäänyt vähän ajatusasteelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos grillivinkeistä! :) Pekoni on kyllä parasta ihan joka muodossa. Mäkin tykkään makkarasta, kunhan se on kunnon tavaraa. Makkaroiden tekeminen itse ois kyllä tosi siistiä mutta yhtä lailla ajatuksen tasolle jääty täälläkin. :)

      Poista
  4. Kokeilu suunnitteilla, mulla oli vääränlaista kaalia. Osaako joku selittää miksi keitinvesi pitää säästää ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! En kyllä osaa selittää tuota keitinvesiasiaa, ei sitä kyllä mihinkään tarvita. Unohdin ottaa kyseisen kohdan pois ohjeesta. Otanpa heti!

      Poista