perjantai 27. syyskuuta 2013

Mantelia kerrakseen.


Alpro
haastoi blogirinkiläiset mukaan reseptikilpailuun, jonka ytimessä ovat erilaiset kasvipohjaiset maidot. Minä sain näppeihini purkillisen mantelimaitoa, mikä passasi varsin mainiosti kaltaiselleni mantelinrakastajalle.

Ennestään minulle vieras mantelimaito päätyi lautaselle herkullisen syysjälkkärin muodossa. Torikojusta mukaan napatut tuoreet puolukat ja manteli ovat nimittäin ihan pettämätön aisapari, ja päätinkin leipoa pöytään puolukkapiirakan. Puolukkapiirakasta tuli mantelijauhojen ansiosta pähkinäisen aromikasta ja pehmeän muhjuista. Mantelin maku leivonnaisissa on ehkä parasta mitä tiedän.


Kirpeät puolukat kaipasivat rinnalleen jotain makeaa. Mantelimaidosta pyöräytin vaniljakastikkeen piiraan päälle kipattavaksi. Olin ihan yllättynyt, miten hyvin manteli ja vanilja toisiinsa passasivat. Superhyvin.

Tehkääs tätä! Ja äänestäkää parasta reseptiä, esimerkiksi puolukkapiirasta manteli-vaniljakastikkeella, täältä!



Mantelinen puolukkapiiras


125 g voita
4 kananmunaa
2 dl ruokosokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl mantelijauhetta
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus vaniljajauhetta
n. 1 l puolukoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan jogurtti ja kuivat aineet, sekoita hyvin. Lisää sulatettu rasva. Levitä uunipannulle tai -vuokaan leivinpaperi ja kippaa taikina pellille. Ripottele puolukat päälle. Paista 200 asteessa kunnes taikina on kypsää, noin 20 minuuttia. Piirakka saa jäädä pehmeän muhjuiseksi!


Manteli-vaniljakastike

4 dl Alpro-mantelijuomaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokosokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl voita
vaniljajauhetta
vaniljasokeria

Sekoita kananmuna, mantelimaito ja maissitärkkelys huolellisesti vispilällä kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi, sekoita koko ajan ettei seos pala pohjaan. Anna porista ihan hetken, jotta kastike paksuuntuu. Lisää sokeri, mausteet ja voi, maistele. Tarjoa jäähtyneen puolukkapiirakan kanssa.



Yhteistyössä Alpro. 

8 kommenttia:

  1. Hih, meillä on selvästi ollut vähän samantyyppinen lähestymiskulma tähän kisaan. :)

    Mantelinen vaniljakastike kuulostaa kyllä ihan järjettömän hyvältä. Onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näköjään! :) Kiitos samoin, onnea!

      Poista
  2. Aah, mantelilla ei voi mennä pieleen! Pitääpä käydä antamassa ääni tälle ihanan kuuloiselle herkulle. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Manteli on parasta huumetta! Kiitos äänestä! :)

      Poista
  3. Täytyy olla hyvää. Kuvatkin on tosi ruokahalua kiihottavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli kyllä. Pitää ehdottomasti soveltaa myös mustikka- ja omenapiiraisiin! Kiitos! :)

      Poista
  4. Kuulostaa todella hyvältä! Täytyy kokeilla, vehnäjauhot vaan kokonaan pois, allergikko kun olen. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  5. Täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista