tiistai 11. maaliskuuta 2014

Fenkoliyllätys

Lyödäänpä eetteerin sellainen resepti, joka pelastaa sekä arjen että mahdollisesti myös juhlan. Kaikki lähti siitä, että tongin tuossa taannoin jääkaapin pohjatonta vihanneslaatikkoa ja löysin sieltä jälleen kerran fenkolin. Fenkoli on asia, jollaisen ostan aina silloin tällöin kaupasta enkä sitten osaakaan tehdä sillä oikein mitään. Minulla on kummallisia kuvitelmia fenkolista, kuten että fenkoli on vähän vaikeasti lähestyttävä, hankala ja maistuu pelkästään anikselle.

Olin kerrankin elämässä oikein rohkea, tartuin fenkoliin ja ryhdyin ihan vaan roskisti pilkkomaan sitä siivuiksi. Siivutin siinä samassa myös vähän paprikaa ja punasipulia. Löin kaiken pannuun, maustoin, ripotin päälle reilusti fetajuustoa ja ta-daa: meinasin kuolla onnesta. Uskotteko, niin hyvää!

Eikä häivähdystäkään aniksesta. Tai hankaluudesta. Ainoastaan rapsakka, aromikas fenkoli. Kyllä kannatti.

Fenkolipaistos on tosi nopea arkiruoka ja sitten toisaalta myös tosi nopea lisäke vaikkapa lihalle tai kalalle. Toimii ehdottoman erinomaisesti ateriana myös sellaisenaan. Jos jotain lisäisin, olisi se jokin yrtti.

Tehkää tätä tai olkaa onnettomia.Fenkolipaistos
(yhdelle nälkäiselle, kahdelle lisäkkeeksi)

1 fenkoli
1 punainen paprika
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g fetaa
oliiviöljyä
mustapippuria
savupaprikajauhetta
hunajaa
suolaa

Leikkaa fenkolista vihreät töyhtöt ja kova kanta pois. Siivuta fenkoli viipaleiksi, tee sama paprikalle ja punasipulille. Hienonna valkosipuli. Kuumenna pannulla öljy ja siinä hiukan paprikajauhetta. Lisää kasvikset, kuullota ja kypsennä niitä niin, että ne pehmenevät hiukan. Mausta. Ripottele päälle feta. Tarjoile.

8 kommenttia:

 1. Uskon! Fenkoli on minulle vähän samanmoinen tuote. Ja joka kerta yllätyn positiivisesti, kun siitä jotain teen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä ruveta aktiivisesti tutkailemaan että missä kaikessa muodossa fenkolia vois napostaa! Raakana en äkkiseltään lähtis. :)

   Poista
 2. Minullakin on ollut pitkään fenkolinpelko... tai oikeastaan sen aniksen maun kammo, mutta sitten havahduin kypsennyksen vaikutukseen ja ihastuin. Fenkolisristotosta on tullut suosikkini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypsentäminen nimenomaan muutti sen maun kyllä tosi pehmeäksi ja täyteläiseksi. Fenkolirisotto olis varmaan ihan älyttömän hyvää, pitääpä ehkä tekaista!

   Poista
 3. Herkullisen näköinen annos!

  VastaaPoista
 4. Kovin samansuuntainen suhde täälläkin fenkoliin, pari suosikkiohjetta mutta variaatio kelpaa! Tätähän kokeillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kokeilet! Kerro sitten mitä pidit. :)

   Poista