sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Jauhopeukalon paluu: karpalo-aprikoosimuffinssit

Koska olen tovin verran noudattanut gluteenitonta ruokavaliota, ovat leivontakulhot saaneet levätä hyvin pitkälti laakereillaan. En välitä gluteenittomista jauhoista eikä minulle viljaa paremmin sovi riisi tai maissikaan, joten leipomisesta on tullut, no, vähän  hankalaa.

Tänään kuitenkin teki ihan erityisen kovasti mieli leipoa. Olen pohjimmiltani ehdottomasti leipojanaisia ja mielenterveyden vuoksi puukauha on saatava upottaa taikinaan sentään säädyllisin väliajoin. Niinpä ryhdyin jauhopuuhiin. Lopputulokseksi sain sen verran hyvää settiä, että leivontahommia ei tästä eteenpäin enää bannatakaan.

Valmistin pellillisen muffinseja, joiden makupariksi ihan näppituntumalla muotoitui karpalo-aprikoosi. Karpalo on yksi lempimarjoistani, aprikoosista sen sijaan en ole koskaan liiemmin välittänyt. Stockmannin kreiseiltä päiviltä tuli kuitenkin ihan spontaanisti raahattua kotiin purkillinen aprikoosihilloa. Karpalot ja hillo sointuivat tosi hyvästi yhteen.

Muffinsit ovat tosi pehmeitä ja meheviä, suorastaan tosi ihania. Se mikä kauneudessa menetetään, saadaan maussa kymmenkertaisesti takaisin.



Karpalo-aprikoosimuffinssit
(7-8 isoa muffinsia)

1,25 dl ruokosokeria
75 g voita
3 munaa
1,5 dl ranskankermaa (tai rahkaa, kermaaviiliä, tuorejuustoa)
vaniljajauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl psylliumia
0,5 dl aprikoosihilloa
2 dl karpaloita

Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää sekaan munat, vatkaa sekaisin. Lisää kuivat aineet, sekoita hyvin. Lisää vielä aprikoosihillo ja karpalot, sekoita. Lusikoi jämäköihin muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa vajaat 30 minuuttia. Älä pelästä tummaa väriä, mantelijauho tummuu enemmän kuin vehnäjauho. Nauti jäähtyneinä.


8 kommenttia:

  1. Minäkin retkahdin persikkahillopurkkiin. Olen ehkä Euroopan huonoin hillonsyöjä, joten taitaa mennä leipomishommiksi minullakin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se purkki oli jotenkin niin nätti! Syötiin sitä juustojen kanssa, mutta muuten en kyllä oikein osaa aina keksiä käyttöä. Pitäis tehdä useammin kohupannareita! Mummon mansikkahilloa sen sijaan söisin vaikka kuinka.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikö ookki! Neilikat tekee kaikesta herkempää. Nuo muhvinssit eivät nimittäin olleet järin kauniita saati herkkiksiä noin niinkun pelkiltään.

      Poista
  3. Oi, nää oli ihania muffinsseja! Ei karppileivonnaisten pahvisuutta...se on se sokeri. Ja hillo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikö ookki meheviä! Kiva että kokeilit. :) Hillo ja sokeri, kaiken a ja o.

      Poista
  4. Namnam, kuullostaa superherkulliselta ja plussaa vielä gluteenittomuudesta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteenittomuus on kyllä plussaa mullekin, aina. :) Nämä oli kyllä superherkkuja! Jos teet, muista tehdä tosi vahvoihin muffinivuokiin, muuten leviävät pitkin peltiä. Mulla kävi viimeks niin. :D

      Poista