tiistai 24. maaliskuuta 2015

Chilaquiles eli aamiaisöverit meksikolaisittain

Meinasin tässä todistella itselleni, että bloggaustauko on johtunut kadonneesta kameranlaturista. Sitten tajusin että oho, mullahan on vaikka mitä reseptejä julkaisematta!

Aloitetaan hulluimmasta. Olen vasta alkanut havahtua siihen, että meksikolaiset ne vasta aamiaisten päälle ymmärtävätkin. Ja nimenomaan tuhtien sellaisten. Eipä tulisi ihan ensimmäiseksi mieleen yhdistää munakokkeliin tortillaletun palasia, salsaa ja korianteria. Onneksi Pippurimylly nosti esiin huikean aamiaisruokalajin nimeltä chilaquiles.



Variaatioita chilaquilesista on monia, ja Nannan opastamana osaan nyt kertoa, että ruokalajin pohjana ovat aina paistetut maissitortillapalaset ja salsa. Tämän reseptin munakokkeliversion lisäksi on siis vaikka mitä versioita, juustoisia ja ranskankermaisia useimmiten. Oma chilaquiles-kasani sai päällensä itseoikeutetusti avokadoa, korianteria, fetaa ja salsan puutteessa tuoretta tomaattia. Koska setti vaikutti tosi kevyeltä, tein tietysti munakokkelin maidon sijasta kermaan ja lusikoin komeuden päälle tosi paljon ranskankermaa. Herraisä mitä ruokaa. Kenties parasta naismuistiin.



Chilaquiles 
eli meksikolainen aamiaissetti
(kahdelle, gluteeniton)

4 pientä tai 2 isoa maissitortillaa
4 munaa
loraus maitoa tai kermaa
öljyä paistamiseen
ripaus suolaa
n. 100 g fetaa
salsaa tai kourallinen tuoreita tomaatteja + srirachaa
1 avokado
1 pieni punasipuli
reilusti tuoretta korianteria
ranskankermaa

Paahda tortillallättyjä hetki uunissa 200 asteessa, niin että saavat hiukan väriä. Paloittele noin nachon kokoisiksi.

Kuumenna pannussa öljy tai voi. Riko munien rakenne rikki kulhossa, lisää tortillaletun palaset ja kaada pannuun. Liikuttele ja sekoittele hiljaisella lämmöllä munat kokkeliksi ja kun ne alkavat hiukan hyytyä, lisää sekaan kerma tai maito. Mausta suolalla.

Kasaa kokkeli lautasille ja lisää päälle pilkotut kasvikset, feta, korianteri ja pari lusikallista ranskankermaa. Käperry sohvannurkkaan ja syöpöttele.





14 kommenttia:

  1. Taidan tehdä tätä joskus lounaaksi, nams! Pirteän näköinen annos :)

    VastaaPoista
  2. Ooh.. mitä herkkua! Kävin läpi aineslistan: check, kaikki löytyy ;)

    VastaaPoista
  3. Fetan tilalle menis varmaan ikäytetty cheddarkin. Ihan törkyhyvän kuuloista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No menis! Cheddar on ihanaa! Ja tää oli myös aivan törkyhyvää.

      Poista
  4. Chilaquiles salsa verdellä ja kanalla on ihan vakioaamiainen aina kun syödään aamiaista ulkona! Oon yrittányt tehdä kotonakin mutten koskaan saa niistä yhtä hyviä kuin ravintolassa tai kahvilassa :D ehkäpä kokeilen tällä ohjeella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, voin vaan kuvitella miten hyvää se on siellä Meksikossa... Mikähän sen salaisuus on? Jos testaat tätä niin kerro, oliko lähelläkään! :)

      Poista
  5. On se niin hyvää! Ja variaatioita löytyy. Munien kanssa en oo kokeillukkaan Tässä yksi meksikolista alkuperää oleva. Kuvat vuodelta 2011 ja sen kyllä huomaa :)
    http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2011/01/meksikolainen-aamiainen-eli-chilaquiles.html
    Taitaa olla just lähelltä tuota salsaverdeä ja kanaa mistä Una puhuu.
    Ja meksikolaiset on kyllä aamiaisen sankareita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukaelmia taitaa tosiaan olla yhtä monta kuin on meksikolaisia. Aah. Ihana tuo sun resepti. Salsa verdeä pitää kyllä tehdä ensi kerralla, nyt oli laiska!

      Poista
  6. Siis noin scrambled eggs kanssa piti sanomani! Idiootti oon!

    VastaaPoista
  7. Täydellinen sunnuntai aamuihin! Etenkin, jos lauantai yö on venynyt myöhäiseksi... ;)

    VastaaPoista