keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Sinihome-viikunatortut

Kaupallinen yhteistyö: La Piazza Barbera

Syksy vilahti varkain ohi ja talvi otti vallan, kappas vaan! Jouluhulinat vilahtelevat jo ajatuksissa. Viime viikkoina on alkanut tehdä mieli puuhastella keittiössäkin kaikenlaisen pikkujouluisen parissa.

Luumutähtitortut eivät oikein koskaan ole olleet herkkuani, mutta voitaikinasta kyllä pidän. Niinpä lähdin keksimään joulutorttua uudestaan miettien, miten siitä saisi astetta tyylikkäämmän cocktailpalan.

Voimakas sinihomejuusto ja viikunahillo ovat tunnetusti aika lyömätön pari eikä niiden kanssa oikeastaan voi epäonnistua. Niinpä sivelin voitaikinalle viikunahilloa, gorgonzolaa ja ripottelin päälle vielä muutaman saksanpähkinän. Nappikombo!

Sinihome-viikunatorttujen kanssa samoihin pikkujouluihin sopii oivallisesti aromaattinen ja hedelmäinen La Piazza Barbera -punaviini. Olen tykästynyt kyseiseen viiniin sen raikkauden ja pehmeyden takia. Vahva suositus! Jos et löydä La Piazzaa Alkosta, tilaaminen onnistuu tästä: http://lapiazza.fi/tilaus/.

Ihanaa pikkujoulukautta!



Sinihome-viikunatortut

1 paketti voitaikinaa
purkki hyvää viikunahilloa
voimakasta sinihomejuustoa, kuten gorgonzolaa
saksanpähkinöitä

Anna voitaikinan sulaa hetki ja leikkaa se sitten pienehköiksi kolmioiksi. Sivele pintaan viikunahilloa. Leikkaa päälle reilu siivu sinihometta. Ripottele päälle vielä pari saksanpähkinää. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile lämpiminä tai jäähtyneinä.


37 kommenttia:

  1. Nam!! mulla oli blogissa juuri samantapainen herkku mutta piparilla :D tämä torttu-versio toimisi varmasti myös, ihanalta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparit, homejuusto ja viikuna ovat kyllä myös takuuvarma ja ihana yhdistelmä. :) Kiitos!

      Poista
  2. Tämä viini ei olekaan mulle tuttu, eli kiva saada uusia suosituksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Olen itse tykästynyt tähän kovasti!

      Poista
  3. Oi kyllä. Viikunahillo on ihan ehdotonta juustojen kanssa! Itse tykkään siitä myös vaikka Comptén tai muiden kovien juustojen kaverina.

    VastaaPoista
  4. Ihanat tortut! En ole minäkään perinteisten luumutorttujen ystävä, mutta nämä tortut kuulostavat herkullisilta. Kiva idis! Sopii hyvin, vaikka pikkujoulujen tarjottaviksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämä ovat kyllä tosi herkullisia, ihanasti suolaista ja makeaa samassa.

      Poista
  5. Ihanan helppo mutta silti ylellinen suolapala. Just passeli pikkujouluaikaan!

    VastaaPoista
  6. Täälläkin yksi, jolle nämä maistuisivat perustorttuja paremmin! Ihana combo!

    VastaaPoista
  7. Ihanan helppo herkku. Mä itse en luumuhillosta välitä, vuohenjuustoa, omppuhilloa ja hunajaa oon käyttänyt mutta toi voisikin olla kokeilemisen arvoinen juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa ihanalta kyllä tuo yhdistelmä. Menee testiin!

      Poista
  8. Nam, sinihomejuustotortut kuulostavan maailman parhailta!

    VastaaPoista
  9. Nämä tortut sopisi portviinillekin, kiva helppo resepti!

    VastaaPoista
  10. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  11. Yksi parhaita makupareja nuo viikunat ja homejuusto <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä kuin Saara - täydellinen ja takuuvarma kombo!

      Poista
    2. Jep, aika pettämätön kyllä! :)

      Poista
  12. Mä, mä olen voitaikinan ystävä! Ihan milä toppingilla tahansa, puhumattakaan tällaisesta luxuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kyllä, tai sitten ihan pelkiltään! Mulla on itseasiassa yksi kaveri, joka rakastaa syödä (vieläpä) lehtitaikinaa raakana...

      Poista
  13. Viikunat on kanssa ihania kun tunkee niiden sisälle sinihomejuustoa ja kääräisee pekoniin! Tämä näyttää kyllä yhtä hyvältä herkulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtenä jouluna teimmekin juuri noita ihania pekoni-viikunapalleroita!

      Poista
  14. Mä yhdyn muiden voitaikinaystävien kerhoon: ai että niistä saakin tehtyä simppelisti vaikka mitä hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitaikina on kyllä paras vierasvara!

      Poista
  15. Täällä rakastetaan myös voitaikinaa! Herkulliselta kuulostaa ja just sopiva suolainen syötävä pikkujouluaikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suolaisen ja makean yhdistelmä toteutuu näissä kyllä melko täydellisesti. :)

      Poista
  16. kuulostaa ihanalta , helpolta, nopealta ja just sopivan luksukselta <3 voitaikina on kyllä sellainen juhien pelastaja etten edes yritä tehdä sitä itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sitä en kyllä itsekään lähtisi vaivaamaan itse, helppous on valttia joulun alla! :)

      Poista
  17. Itsekään en niin luumuhillolle lämpene mutta viikunaversio on ihan <3, varsinkin just sinihomejuuston parina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikunahillo voittaa kyllä munkin mielestä luumuhillon mennen tullen! :)

      Poista