lauantai 21. marraskuuta 2009

Eväät auringonlaskuun


Viikonloppuisin on edes jonkin sortin mahdollisuus saada ruoka tehtyä niin, että sen ehtii vielä kuvaamaan luonnonvalossa. Mutta ohrasesti meinas sen suhteen käydä tänä viikonloppuna, sillä kun saavuimme piknik-eväinemme Ruissalon kallioille, oli aurinko jo melkein laskenut. Ehdin silti just ja just!

Eväänä oli salaattia, jonka salaiseen ainesosaan, hunajameloniin sain vinkin ystävältäni Annilta. Voimakkaan makuisen juuston (Annilla oli vuohenjuustoa, mulla sinihometta) kanssa suorastaan koukuttavaa, vaikka muissa olosuhteissa en oikein ollenkaan lämpene hunajamelonin ökymakealle maulle. Lisäsin salaattiin vielä saksanpähkinöitä herkullisuuden ja hyvien rasvojen nimissä.



Saksanpähkinä-hunajamelonisalaatti

1 ruukku tammenlehväsalaattia
kourallinen saksanpähkinöitä
1 pieni ja kovin tuju salottisipuli
n. 100 g sinihome- tai vuohenjuustoa
miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
neljäsosa hunajamelonia
oliiviöljyä
balsamicoviinietikkaa

Laita saksanpähkinät kuivalle kuumalle pannulle paahtumaan. Kun pähkinät ovat saanut hitusen väriä, lorauta sekaan pikkuliru oliiviöljyä ja pieneksi pilkottu salottisipuli. Kaada sekaan vähän balsamicoviinietikkaa ja paista sipuleita hetki. Paloittele muut ainekset, laita eväsrasiaan ja kaada päälle paistinpannun sisältö.


Jälkkäriksi keitin termarillisen kaakaota. Kanelitangoilla ja tummalla suklaalla ryyditettynä se oli aikamoista tavaraa, vain kermavaahto puuttui. Jos mulla olis ollut kaapissa kuohukermaa, olisin lorauttanut sekaan sitäkin, ehkä ihan hyvä ettei ollut!

Ohjeesta tulee 0,75 dl valmista kaakaota. Maistoin lientä valmistuksen aikana ainakin sata kertaa ja lisäsin aina sitä sun tätä, joten määrät ovat aika viitteelliset. Näillä aineksilla ei kuitenkaan voi kovin helposti epäonnistua, lupaan!



Överikaakao

n. 2 ruokalusikallista kaakaojauhetta (käytin Awaren luomukaakaojauhetta, hyvää eikä kallista)
n. 4 dl vettä
n. 3 ½ dl kevyt- tai täysmaitoa
pari palaa tummaa suklaata
2 kanelitankoa
aika reilusti raakaruokosokeria
lisäks vielä vaniljasokeria

Pistä vesi kattilaan kuumenemaan miedolla lämmöllä, lisää sekaan kaakaojauhe ja kanelitangot, sekoita. Kuumentele hiljalleen ja lisää sekaan maito, mausta sokereilla ja suklaalla. Anna maustua. Ennen termariin purkittamista poista kanelitangot, mutta älä paiskaa niitä roskiin, niistä irtoaa vielä paljon makua!

6 kommenttia:

  1. Kiitos! :) Luonnonvalossa on tunnelmaa!

    VastaaPoista
  2. Överikaakao kuulostaa aika hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Oli se kyllä kieltämättä hyvää, mutta ehkä enemmänki jälkiruokaa kuin ruokajuomaa! :D

    VastaaPoista
  4. Kaakaosta saa ihanan yyberiä myös sulattamalla joukkoon Da Capo-patukan tai -karkkeja...

    VastaaPoista
  5. Ah, kuulostaa hyvältä! Mitähän jos sulattais sekaan Pätkiksiä? Miten överiä kaakaosta voikaan tehdä?

    VastaaPoista