keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Kokkelihurmos


Sunnuntaiaamuna munakennoon jääkaapissa törmätessäni päätin haluta aamiaiseksi munakokkelia. Enpä kyllä ihan heti keksi ainuttakaan yhtä hyvää aamupalaa! Unelias kokki kehotti taannoin ottamaan kokkelin vakavasti ja vetosi Ranskalaisen keittiön salaisuudet -opuksen vinkkeihin.

Kirjassaan Julia Child suorastaan kieltää sekoittamasta muniin yhtään mitään ennen kypsentämistä, jottei kokkeli vetistyisi. Kokkasin oman kokkelini Juliaa uhmaten vanhasta tottumuksesta niin, että brutaalisti sekoitin muniin kerman ja mausteet ja iskin sen pannulle kypsymään. Eikä vetistellyt!


Sunnuntaiaamun munakokkeli
(kahdelle)

6 munaa
1 ½ - 2 dl kuohukermaa
n. 25 g voita
suolaa ja pippuriaJulie & Julia -leffan jokunen aika sitten nähtyäni (ja vetisteltyäni) olen tuuminut, olisiko tuo Ranskalaisen keittiön salaisuudet -teos hankkimisen arvoinen keittokirja. Paksuutensa ja perinpohjaisuutensa takia kirja vaikuttaa vähän puuduttavalta, mutta jos kerta Juliekin, niin miksen määki... Ranskalainen keittiö on sitä paitsi mulle melko tuntematon territorio. Saapa nähdä, jos joskus alennuksesta!

Leffasta vielä sen verran, että se oli ihana. Se vain loppui liian pian. Eiks joku vois tehdä Julie & Juliasta sarjaa?Kuva: http://moviesmedia.ign.com

2 kommenttia:

  1. Se opus on meillä tällä hetkellä 16,90. Että nyt kannattaa hankkia.

    VastaaPoista
  2. Jahas, no ei ole kyllä kallis. Ostin justiinsa Lontoosta neljä keittokirjaa, että täytyy kyllä vähäksi aikaa rajottaa tätä hommaa. :D

    VastaaPoista