perjantai 18. joulukuuta 2009

Pimeän illan salaatti

Kiire painaa takaraivossa, vaikka edes pahasti jouluhössötä. Ennen pyhiä on kuitenkin vielä edessä visiitti Ouluun, joten pakkaamista ja paketoimista piisaa. Töiden lisäksi aika ei tahdo riittää juuri millekään ylimääräiselle, paitsi tietysti loputtoman pimeyden hämmästelylle ja syömiselle.

Onnekseni olen viime päivinä päässyt suoraan valmiiseen pöytään, eikä eilinen iltapala ollut ollenkaan hullumpi. Avokadosta, mozzarellasta ja tomaatista koostuva salaattitassi oli reilut viisi vuotta sitten äitini keittiössä vakiosetti, eikä paluu vanhaan haitannut ollenkaan. Sopii sellaisenaan aamu-, ilta- tai välipalaksi ja lounaalle keiton kyytipojaksi. Sairaan hyvää!




Avokado-mozzarella-tomaattitassi
neljälle

2 isoa avokadoa
läjä hyviä ja makeita tomaatteja
2 palloa mozzarellaa
oliiviöljyä
mustapippuria
sormisuolaa
basilikaa

Leikkaa ainekset siivuiksi ja asettele ne tarjoilulautasille. Ripottele päälle tuoretta ja kuivattua basilikaa, mustapippuria ja suolaa. Lorauta kruunuksi vielä vähän oliiviöljyä ja nauti.

2 kommenttia:

  1. Ooh Ouluun! Asiahan ei minulle tietystikään kuulu, mutta tervetuloa tänne vaan :)

    Satutko olemaan maanantai-iltana Oulussa? (Meillä on bloggaajien kanssa treffit ravintelissa tuolloin.)

    VastaaPoista
  2. Täällä ollaan jo! Ja yli puolet vähemmän pakkasta kuin Turussa, pettymys! :)

    Vastaanpa sulle ravinteliasiasta sähköpostitse.

    VastaaPoista