sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Lempiyrtti ja hauduttamishommat

Kerrassaan loistavasta, yrttien maailmaan pureutuvasta keittokirjasta Lisää lipstikkaa, reilusti rosmariinia löytyi erittäin simppeli mutta kovin herkullinen resepti, jonkalaisia kirja itseasiassa on pullollaan. Suurena basilikan ystävänä olen plärännyt kirjan basilika-osion hiirenkorville, ja muistelen tässä juuri kaiholla sekä kesää että tuoreita mansikoita mascarpone-basilikavaahdossa.

Tuossa muutama ilta sitten kirjaan tartuttuani päädyin valmistamaan kanaa dijon-basilikakermassa. Reseptin tuottama kuvuntäyte oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan täydellistä. Siltä osin jouduin reseptiä muokkaamaan, että ohjeessa mainittu kanafondi jäi väliin ja korvasin sen suolalla, pippurilla, soijalla, hunajalla ja muutamalla muulla mausteella. Kerrassaan hurmaava satsi, vaikken edes nauttinut kanaa ohjeessa suositellun pastan ja rucolasalaatin, vaan pelkistetyn tylsästi tomaatti-punasipulisalaatin kanssa.

On se vain kumma, kuinka en koskaan lihaa kokatessani tajua paistamisen jälkeen paiskata sitä vielä uuniin hautumaan. Niin harvoin kuin kanaa ruoaksi valmistankin, olisi kai ihan järkevää tehdä se kunnolla?





Kanaa dijon-basilikakermassa
neljälle

4 broilerin rintafileetä
1 tl suolaa

kastike:
2 dl kermaa
2 dl ranskankermaa
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl kanafondia
3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
mustapippuria

Ruskista broilerin rintafileet pinnalta paistinpannulla tai grillissä. Mausta kevyesti suolalla. Asettele filee uunivuokaan.

Valmista kastike sekoittamalla kermat ja mausteet. Kaada kastike fileiden päälle ja kypsennä uunissa 160 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa keitetyn tagliatellepastan ja rucolasalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti