Perunarieskojen ohje on valkosipulinen mukaelma Anna-Maija Tantun toimittamasta Hyvää ruokahalua -kirjasta, jonka äitini löysi kirppikseltä ja joka on täynnä Suuren Suomalaisen Kirjakerhon lukijoiden omia reseptejä. Hyvä ohje, hauska kirja!

Valkosipuli-perunarieskat
n. ½ litraa tähteeksi jäänyttä perunamuusia
2 dl maitoa (maito loppu, kauppa kiinni = käytin vettä)
30 g voita
½ tl suolaa
n. 4 dl sämpyläjauhoja
Sekoita kaikki ainekset keskenään paksuksi taikinaksi. Ota kahdella lusikalla leivinpaperilla päällystetylle pellille kakkaroita, levitä ne jauhoisin sormin pyöreiksi rieskoiksi. Purista rieskojen päälle valkosipulia. Paista rieskoja 225 asteessa niin kauan, että ne saavat vähän väriä pintaansa ja ovat kypsiä. Nauta lämpimänä kera voin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti