torstai 7. tammikuuta 2010

Erittäin myöhäinen salaattilounas

Taas teki mieli salaattia! Jääkaapista löytyneet mozzarella ja aurinkokuivatut tomaatit saivat seurakseen tonnikalaa, kirsikkatomaatteja, punasipulia ja jääsalaattia. Mozzarellojen marinoimisen eteen nähty pikkuruinen vaiva kannatti, salaatti oli kovin herkullista eikä kaivannut mitään kastiketta seurakseen. Kovin kuvauksellisia nuo maustuneet mozzarellat eivät kyllä olleet. Semmosta. Nyt peiton alle jättipakkasen aiheuttamaa puutalokylmyyttä pakoon!




Marinoidun mozzarellan salaatti

ruukkujääsalaattia
rasia kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
aurinkokuivattuja tomaatteja
purkki tonnikalaa öljyssä
mozzarellaa

Marinadi mozzarellalle:

oliiviöljyä
kuivattua basilikaa
kuivattua rosmariinia
chilijauhetta
hunajaa
merisuolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
balsamicoviinietikkaa

Lorautu paloiteltujen mozzarellojen päälle reilusti oliiviöljyä. Ripottele sekaan mausteet ja sekoita. Itse lisäsin sekaan vielä kylmäpuristettua, chilillä maustettua rypsiöljyä ja yrttiviinietikkaa. Anna mozzarellan marinoitua puolisen tuntia. Paloitte sillä aikaa muut salaatin ainekset, sekoita keskenään ja lisää mozzarella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti