perjantai 1. tammikuuta 2010

Vuoden ensimmäinen resepti

Jes, tästä päivästä alkaa uusi ruokavuosi! Aloitin sen sujuvasti ainoan auki olevan pikkukaupan valmiilla antimilla, kuten kinkku-juustonyyteillä ja karkein täytetyillä cookieilla. Juuri nyt mieleni tekisi juustohampurilaista, mutta iltaa kohden on kyllä tarkoitus ryhdistäytyä ja väsätä kasaan jotain vähän raikkaampaa muonaa.

Tuossa jokunen päivä sitten piti puolessa tunnissa keksiä ja valmistaa kahvipöytään jotain suolaista tarjottavaa. Yhdistin toisiinsa jääkaapista löytyneen palasen joulupöydän lämminsavulohta ja fetan jämät, ja kääräisin mössön voitaikinaan. Uppos!




Savulohi-fetakätköt
16 kappaletta

8 levyä voitaikinaa
n. 150 g lämminsavulohta
n. 150 g fetajuustoa
tilliä
mustapippuria
kananmunaa voiteluun

Sekoita keskenään feta ja savulohi ja mausta tillillä ja mustapippurilla. Levitä lusikallinen täytettä neliskanttiselle palalle voitaikinaa, käännä toinen puoli taikinaa täytteen päälle ja painele reunat tiukasti yhteen. Voitele pasteijat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.




Herkullista vuotta 2010!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti