torstai 11. helmikuuta 2010

Tunnustuksia smuuttikoneen ääreltäKaiken maailman aamupala-smoothiet tuntuvat olevan aika trendikkäitä justiinsa nyt. Smuuttikone (tehosekoitinko on oikea termi?) on kyllä kätevä vekotin, mutta siinä valmistuvat juomat ovat mun mielestä enemmän herkkuja kuin aamupaloja. Tykkään kovasti pureskelusta, enkä oikein ole osannut kuvitella, että alottaisin aamuni kaatamalla päivän parhaan aterian kurkusta alas nestemäisenä ravintona ilman purukaluston aktivointia.

Tuossa eräänä aamuna yhtäkkiä kuitenkin kaivoin sen smuuttikoneen esiin kaapista ja päädyin viskomaan kulhoon luonnonjogurttia, banaania, veriappelsiinia ja mustikoita. Maustoin setin ruokosokerilla, hulautin kurkkuuni ja olin tyytyväinen.

Pureskeluntarpeen tyydytin varrasleivällä ja ryhdyin tuumailemaan, josko täst edes valmistaisin vakkariaamupalani eli purkillisen Ehrmannia pakastemarjoilla tehosekoittimessa, luonnonjogurtilla laimennettuna? Siitä pisteestä ollaan vielä hyvin kaukana, että ryhtyisin lisäämään sekaan persiljaa, goji-marjoja tai siemeniä, enkä kyllä mehuilla lutraamistakaan oikein ymmärrä, mutta koskaan ei kannata sanoa ei koskaan.

7 kommenttia:

 1. Se on blenderi :) Ja ite oon välillä lisänny kauraleseitä tms. tuomaan kuitua, vaikkei niitä valmiissa tuotoksessa meinaa maistaa tai huomata. Et pysyis nälkä vähän kauemmin loitolla.

  VastaaPoista
 2. Mun smuutti-innostuksen tappaa tasan yksi asia: blenderin tiskaaminen. Vihhaan! Tämä siis ihmisen suusta, joka kuitenkin keittä kaurapuuronsa päivittäin kattilassaja jolle normiastioiden tiskaaminen on lähinnä rentouttava prosessi.

  VastaaPoista
 3. Pitkä: Gigantin sivuilla se oli nimeltään tehosekoitin, mutta blenderi se kyllä on! Kauraleseet vois kyllä toimia. Saapa nähdä jaksanko ruveta noita joka aamu vääntämään.

  Mari: Jep, se on kyllä yllättävän inhottavaa hommaa, varsinkin mulle joka vihaan tiskaamista :)

  VastaaPoista
 4. Mäkin vihaan tiskaamista, ja ennen aina pilkoin ton blenderin osiin, mutta sit se hajos sen takia, kun purin sitä koko ajan uudelleen ja uudelleen... Niinpä nykyään vaan huuhtelen sen heti käytön jälkeen ja sit vähän heiluttelen vaahtosta harjaa siellä ja huuhtelen hyvin. Tadaa! Sit sen voi viel laittaa pyyhkeen päälle ylösalaisin, niin ei tarvi ees kuivaa. Nim. Hyvän parisuhteen salaisuus on varmasti astianpesukone

  VastaaPoista
 5. Mie pesaisen yleiskoneeni tehosekoitin osan aina vaan niin, että laitan lämmintä vettä puolilleen ja kurauttelen muutaman kierroksen koneella pelkkää vettä. Sit sipaisen harjalla jos jää jotain roiskeita ylemmäs.

  VastaaPoista
 6. Pitkä: Huh, en oo ikinä purkanu tota osiin, kai? Meilläpä onkin tulevassa kodissa astianpesukone! :)

  Anzku: Joo, tuo on kyllä näppärä konsti. Varsinkin jos sitä käyttää joka päivä ja samaan tarkoitukseen niin turha tuhlata astianpesuainetta.

  VastaaPoista
 7. Kannattaa ehkä laimentaa se Ehrmann suoraan maidossa niin protskupitoisuus pysyy korkeampana. Jugurtti on maitoon verrattuna aika tuhtia niin että sitä joutuu laittamaan yli puolet ennenkun sössön saa nieltyä alas :)

  VastaaPoista