lauantai 10. huhtikuuta 2010

Lauantaimuffinsit


Lauantaiaamu lähti käyntiin pellillisellä muffinseja. En ole kuunaan valmistanut suolaisia muffinseja, mutta kun törmäsin sellaisiin The Hummingbird Bakeryn keittokirjassa, ajattelin, että jospa olis rohkea ja kokeilis.

Kirjan pinaatti-juustomuffinsit vaihtuivat kaapin puutteiden takia sipuli-juustoversioiksi, maito vaihtui kermaksi ja taikinan määräkin puolittui, mutta aikamoisia herkkupalleroita uunista ulos putkahti.

Sekoitin taikinaan mukaan kaapista löytämäni aurajuuston jämät. Sitä olisi kyllä saanut olla enemmänkin, maku katosi jonnekin uunin syövereihin. Juuri nyt en pääse yli ajatuksesta, miltä maistuisivatkaan muffinsien sisään upotetut feta- tai vuohenjuustopalaset. Kaikki sienistä tykkäävät voivat hullutella vastaavilla ajatuksilla eri sienilajien kanssa.

Oi voi, voisko viikonloppu olla kahdesti viikossa?




Sipuli-juustomuffinit

30 g voita
½ punasipuli
kevätsipulin varsia
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl cayennepippuria
100 g juustoraastetta
50 g aurajuustoa
n. 1 ½ dl maitoa tai kermaa
1 muna

Sulata voi paistinpannussa. Freesaa pilkottu sipuli ja lisää loppuvaiheessa sekaan saksitut kevätsipulin varret. Aseta sivuun odottamaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe, cayenne-pippuri ja juustoraaste kulhossa. Lisää sekaan kananmuna ja maito tai kerma sekä murustettu aurajuusto. Sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.

Lisää vielä sipulit ja sekoita ne mukaan joko lusikalla tai koska taikina on aika tönkköä, sähkövatkaimella. Lusikoi taikina vuokiin (itse käytin niitä pieniä silikonisia, jolloin taikinasta tuli 12 muffinia). Paista 170 asteessa n. minuuttia, muffinsien koosta riippuen.



Ps. Meinaan avautua tästä joka merkinnän kohdalla: mulla on ihan surkeat tägit näissä merkinnöissäni! Nämäkään muffinsit eivät sovi oikein minkään jo olemassa olevan kategorian alle. Vinkkejä toimivaan kategorisointiin? Täytynee laittaa koko homma uusiksi.

8 kommenttia:

  1. Mulla nuo menis kategoriaan "suolainen leivonta ja pikkupurtavat". :) Josta muuten löytyy tosi hyvä muffinssiohje johon tulee mozzarellaa ja aurinkokuivattua tomaattia! :) Tuo feta ja vuohenjuusto-idea kuulosti kyllä aivan ihanalta!! Ja noihinhan nyt voi työntää periaatteessa ihan mitä vaan sekaan - tai no ainaki melkein mitä vaan! :D

    VastaaPoista
  2. Ja on kyllä taas sulla niiiin kaunis kuva että on kyllä ilo katsella! :)

    VastaaPoista
  3. Mulla ei ollut suolainen leivonta -kategoriaa olemassakaan tätä ennen :( Olis pitänyt heti alusta päättää tägit, nyt oon jo ihan hukassa :D

    Meinasin panna muffinseihin aurinkokuivattuja tomaatteja, mutta jostain syystä unohdin! Ensi kerralla sitten ehdottomasti.

    Kiitos! :)

    VastaaPoista
  4. eikä joku leivonnainen käy kategoriaksi..?

    muffinssi on maailman vaikein leivonnainen muuten, oon kai kaksi kertaa tehnyt, karseita aina :)

    VastaaPoista
  5. Joo, mä pistinkin tämän nyt suolaiset leivonnaiset -tägin alle. Mutta kyllä mulla vähän epälooginen toi hakemisto on :D

    Mulla on ollut suuria ongelmia muffinsien kanssa aina, mutta sen jälkeen kun sain nuo silikoniset muotit niin tuntuu että aina onnistuu. Niissä on hyvä karma! Millä tavalla karseita sun muffinseista on tullut?

    VastaaPoista
  6. niistä on tullut aina ihan kumisia.. kun superpalloja :)

    VastaaPoista
  7. Tassapa hyva tupariruokaidea, taidanpa pistaa korvan taakse ja vaantaa vaikka pariakin eri versiota.

    Nyt vasta loysin sun blogin tuolta Valtterin blogin kautta. Alanpa seuraamaan kun nayttaa aikalailla jokainen resepti taalla olevan sellainen, josta itsekin tykkaisin. Ja hyvia kuvia kans! :)

    VastaaPoista
  8. Joo, nää oli kyllä hyviä naposteltavia! Pitäis tehä uudestaan iteki.

    Kiva, kiitos! :)

    VastaaPoista