maanantai 12. huhtikuuta 2010

Mitä tänään syötäisiin?

Kun kysymys "Mitä ruokaa haluaisit?" tuottaa joka kerta saman vastauksen, "Aurajuustoparsakaalia!", on kyseistä ruokalajia reiluuden nimissä väsättävä aina silloin tällöin.

Ja kuinka helpolla voikaan saada ihmisen tyytyväiseksi? Kippaamalla vuokaan parsakaalia, aurajuustoa, lirauksen kermaa ja reilusti mustapippuria. Häveliään helppoa ja häpeilemättömän hyvää. Kyllä tätä oikeastaan voisi syödä melkein joka päivä.


Aurajuustoparsakaali

1 parsakaali
n. puoli pakettia aurajuustoa
liraus kermaa (aika pieni määrä riittää, ite kaadan aina liikaa)
mustapippuria

Paloittele parsakaali. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi pieni määrä vettä ja höyrytä parsakaaleja kiehuvassa, suolatussa vedessä kannen alla pari minuuttia. Kippaa parsakaalit uunivuokaan, murustele sekaan aurajuusto, lirauta sekaan vähän kermaa estämään kuivuminen ja rapsuttele päälle vielä reilusti mustapippuria. Anna muhia uunissa 200 asteessa sen verran, että parsakaalin nuput alkavat saada hieman väriä ja juusto sulaa, noin puolisen tuntia. Nauti.

10 kommenttia:

  1. Meillä tuo sama kysymys saa aina vastauksen "lihaa" :D olis paljon helpompi, jos se ois joku tietty ruoka.

    VastaaPoista
  2. Ihanan simppeli ruoka ja jo toinen samankaltainen samalle päivälle (toinen on Siskot kokkaa -blogin kukkakaali). Testiin mennöö molemmat!

    VastaaPoista
  3. Virpi: Kyllä mäkin kieltämättä joskus saan kuulla karskina toiveena että "PEKONIA" :D Onneksi vielä toistaiseksi ei ole tainnut tulla vastaan ruokaa, joka ei olis kanssasyöjälle kelvannut.

    Mari: Joo, Siskojen kukkakaali herätti munkin kiinnostuksen! Tähän aurajuustosörsseliin voi myös huoletta heittää sekaan kukkakaalia, teen aika useinkin sellaista versiota.

    VastaaPoista
  4. Kokeilin tänään meille kahdelle - hyvää oli! Lisukkeena jannamaisen runsas salaatti :)

    VastaaPoista
  5. Hei, kiitos! Miten sitä aina tarvitseekin näinkin simppelin ruokaan ohjeen ja inspiraation..? Tää on taatusti varma herkku täälläkin päässä. Pitää tehdä heti tänään miehen flunssalohdutukseksi :)

    VastaaPoista
  6. Miikkis: Jee, kiva että tykkäsitte! Kerro sitten miltä se kymmenen tunnin ankka maistui... :)

    Rva Patalintu: Tuossa olet ihan oikeassa, itse innostun ruokablogeissa hirveän usein juuri kaikista tosi simppeleistä resepteistä, joita en kuitenkaan itse olis ikinä keksinyt koittaa. Ja siksi just ruokablogit ovatkin mainioita! :)

    VastaaPoista
  7. tein tätä justiinsa! oli parasta.

    tosin ei ollut kermaa (joten käytin ihan vähän öljyä), enkä höyryttänyt koska olen laiska, ja unohdin mustapippurin, mutta kyllä se oli silti oikein hyvää :) olen äärivaikuttunut ja yritän olla syömättä loppua auraa suoraan paketista että voin tehdä toisen satsin hetimiten.

    VastaaPoista
  8. aah, pitäis tehä tätä taas pitkästä aikaa! jotenkin ihan hirveen hyvin sopii aura ja parsakaali yhteen. ja se aurajuusto tunkeutuu oikein sinne parsakaalin nuppujen syövereihin!

    VastaaPoista
  9. Tosi hyvää, toki me raavaat rokkarit teimme lisäksi kanasuikaleita paistinpannussa ,toimii!!

    VastaaPoista
  10. Kiitos hyvästä reseptistä! Itse en laittanut sekaan kermaa ollenkaan, vain pikkaisen oliiviöljyä. Sekin toimi hyvin :)

    VastaaPoista