tiistai 13. huhtikuuta 2010

Wokki kreikkalaishenkeen

Arkistoista löytyi eräskin tällainen postaamaton herkku, johon idean sain Pumpkin Jam -blogista. Alunperin Me Naiset -lehdestä napattu kreikkalainen wokki kuulosti samaan aikaan omituiselta ja superherkulliselta, ja lopputulos oli jotakuinkin pelkästään jälkimmäistä. Resepti meni kyllä oikeastaan ihan kokonaan uusiksi, kun kaapista ei löytynyt sen paremmin porkkanaa, palsternakkaa, appelsiinimehua kuin halloumiakaan, mutta varsin kreikkalaishenkiseksi se silti muodostui.

Halloumin korvasin fetalla (tai no joo, salaattijuustolla, niin kuin lähes aina, mutta termi on mälsä), juurekset paprikalla ja kesäkurpitsalla ja appelsiinimehun sitruunamehulla. Ilman juureksia wokki oli valmistusajaltaan hyvin pikainen, mutta porkkana ja palsternakka olisivat kyllä arvatenkin tuoneet mukaan ripauksen täyttävyyttä ja makeutta. Lisäsinkin omaan versiooni vähän hunajaa. Tätä tulee varmasti tehtyä uudestaankin, kenties vähän enemmän alkuperäistä ohjetta noudattaen. Tässä kuitenkin wokki sellaisena, jollaiseksi kaappieni anti sen muodosti.

Kiitos Marille inspiraatiosta, jälleen kerran!



Kreikkalaishenkinen wokki

1 punainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa (tai puolet isommasta)
n. 150 g fetajuustoa
n. 3 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
n. 15 kalamataoliivia
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
hunajaa

Paloittele paprika, sipuli ja kesäkurpitsa. Kuumenna pannussa loraus öljyä ja viskaa sekaan vihannekset. Kun ne ovat kypsyneet hetken aikaa, lisää oliivit, soija, hunaja ja sitruunamehu. Lopuksi lisää sekaan vielä paloiteltu feta ja rouhi päälle mustapippuria. Tarjoile sellaisenaan vaikka tuoreen leivän kera.

5 kommenttia:

  1. Mä tei tätä ihan juuri, ja Tuukka oli haltioissaan ku oli niin hyvää. Mun mielestä tää maistu aivan kamalalle :D Mut mä en juurikaan tykkää kesäkurpitsasta, oliiveista tai soijakastikkeesta, että onko toi ny mikää ihme!

    VastaaPoista
  2. Jaaha, vai että jakoi mielipiteet! Jos uskaltaudut vielä tekemään tätä uusiksi niin pistä soijakastiketta vaan ihan pikkuliru, feta on kuitenkin suolaista niin ei sitä soijaa välttämättä niin paljoa tarvii. Alkuperäisessä ohjeessa oli appelsiinimehua, se vois tuoda semmosta kivaa makeutta.

    Oliivit on mullekin semmonen juttu että syön ainoastaan kalamataoliiveja, enkä läheskään aina tykkää niistäkään. Oliivit voi hyvin jättää tästä pois.

    Mutta kiva että sait Tuukan tyytyväiseksi! :)

    VastaaPoista
  3. Mä kun en noita mittoja juuri käytä, niin tosiaan soijaa lirahti inasesti liikaa. Taidan kokeilla ens kerralla sitä appelsiinimehua. Ja kokeilen eri oliivejakin! Mutta kyllä meillä tätä toistenkin syödään, Tuukan pyynnöstä :)

    VastaaPoista
  4. Mäkään en juuri mittoja käyttänyt ennen blogaamista, mutta aika monen kantapään kautta oon oppinut, että se oikeesti ehkä kannattaa. Ainaki tietyissä jutuissa. Liika soija yhdistettynä fetaan ja oliiveihin saattaa tosiaan olla aika överi setti! Mutta kato toi Pumpkin Jamin alkuperäinen ohje tosta linkistä. Ja Pumpkin Jamista löydät muutenkin kasapäin ihania kasvisruokaohjeita, suosittelen jos et oo jo eksynyt! :)

    VastaaPoista
  5. oon eksynyt sinne useampaan otteeseen, mainio blogi sekin!

    VastaaPoista